Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Evo kada će građani Tuzle dobiti na račune jednokratnu pomoć Evropske unije

Preuzmite sliku

Služba za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu danas je građane Tuzle obavijestila o početku isplate sredstava u vidu jednokratne novčane pomoći osigurane od sredstava Evropske unije.

Služba za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu Grada Tuzle obavještava sve podnosioce prijava, koji su ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć po Javnom pozivu Federalnog ministarstva rada i socijalne politike za dodjelu sredstava s pozicije tekućeg transfera drugim razinama vlasti i fondovima – podrška Evropske unije Bosni i Hercegovini u cilju ublažavanja negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize, da je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike izvršilo doznačavanje sredstava na račun Grada Tuzle, te da će uplata prema krajnjim korisnicima biti izvršena u narednoj sedmici.

Doznačena su sredstva u ukupnom iznosu od 2.999.474,36 KM, za 7459 domaćinstava koja su ostvarila pravo na pomoć sa područja grada Tuzle. Podnosioci prijava su razvrstani po kategorijama domaćinstava, prema kojima će kategorije (1), (2) i (4)  dobiti novčanu pomoć u iznosu od 579,76 KM, a  kategorija (3)  novčanu pomoć u iznosu od 364,25 KM.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,