Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Džejna Hadžić pobjednica Međunarodnog festivala “Majski cvijet” (FOTO)

Preuzmite sliku

U organizaciji Udruženja gradski dječiji hor “Slavuj” u subotu u Narodnom pozorištu Tuzla održan je Međunarodni festival dječije pjesme “Majski cvijet” Tuzla 2019.

Bila je to prilika da mališani pokažu svoje muzičko umijeće i talenat, a dječija pjesma razveselila je prisutnu publiku kao i gledaoce koji su ovaj Festival mogli pratiti uživo u programu RTV 7.

Od mnoštva pristiglih kompozicija, na ovogodišnjem festivalu, publika je bila u prilici da slušala 12 odabranih takmičarskih kompozicija i izvođača iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Stručni žiri u sastavu Sinan Alimanović, Marijana Dujmušić,  Marija Šestić, Šimo Ešić te Anamarija Vasiljević imali su zaista težak zadatak kako bi proglasili najbolje, ali odluka se ipak morala donijeti.

Pobjednicom ovogodišnjeg festivala proglašena je Džejna Hadžić. Džejna je rođena 2008 godine. Peti je razred JU OŠ “Jala” u Tuzli, te drugi razred JU Osovne muzičke škole Tuzla, odsjek klavir. Trenira Kung Fu, voli da čita knjige, a izdvojila bi serijal o Harry Potter-u.

Također, Džejna Hadžić unuka je poznatog tuzlanskog muzičara Ekrema Hadžića zv. “Soso” kojem također pripadaju zasluge za pobjedničju dječiju pjesmu na Međunarodnom festivalu “Majski cvijet” je upravo Ekrem Hadžić – Soso bio zadužen za tekst i muziku dok je aranžman uradio njegov sin Edvin Hadžić inače bas gitarista.

Drugo mjesto pripalo je Kenanu Softiću, a treća nagrada otišla je u ruke dueta djevojčica Lote Marszalek i Marije Pečur. Nagradu za tekst pripala je Maja Rogić, nagrada za muziku Ekremu Hadžiću i nagrada za aranžman Igoru Vukojeviću. (RTV7 | Foto: Samir Zahirović i Edmond Ibrahimi)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,