Četvrtak, 21. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dobitnici najvećih ratnih priznanja uručili tuzlanskom gradonačelniku “Zlatnu plaketu s ljiljanom”

Preuzmite sliku

Članovi delegacije Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona, odnosno predsjednik Edin Hadžimuhamedović, predsjednik Skupštine Saveza Šemsudin Muminović i tehnički sekretar Saveza Miralem Okanović gradonačelniku Tuzle Jasminu Imamoviću uručili su “Zlatnu plaketu sa ljiljanom”.

„Odlukom Upravnog odbora Saveza, donesenoj na redovnoj sjednici, održanoj 24. maja. 2016. godine, „Zlatna plaketa sa ljiljanom“ dodijeljena je gradonačelniku Tuzle. Ovo rijetko priznanje, gradonačelniku Imamoviću je dodijeljeno za pomoć u radu našeg Saveza i nesebičan doprinos u organizaciji obilježavanja Dana “Zlatnih ljiljana” Bosne i Hercegovine, koje je održano 15. maja ove godine u Tuzli. Priznanje je dodijeljeno u povodu 12. juna, Dana dobitnika najvećih ratnih priznanja TK“,  izjavio je predsjednik Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja TK Edin Hadžimuhamedović.

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, zahvalio se delegaciji Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja TK na njihovom doprinosu u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 92-95., braneći nas od agresije na BiH i odabiru planetarno popularnog, 9. maja, Dana pobjede na fašizmom i Dana Europe, kao datuma za obilježavanja Dana “Zlatnih ljiljana” Bosne i Hercegovine.

  • gradonacelnik-sastanak-borci
  • Pokazalo se da uvijek postoji opasnost od fašizma, kao jedne vječite opasnosti. Dokaz tome je  da su ARBiH i MUP BiH, prva vojna sila koja se oružjem suprotstavila novom fašizmu u Europi. Zahvaljujem se na onome što su uradili braneći sve nas od agresije na BiH, te poslijeratnim porukama antifašizma, cjelovitosti BiH i visokom moralnom držanju. Time su pokazali da najhrabriji nemaju samo tu vrlinu već i inteligenciju i nesebičnost. Hvala im na savršenoj organizaciji prijema velikog broja ljudi tokom održavanja Centralne manifestacije Dana Zlatnih ljiljana BiH, u Tuzli. Dodjelom ovog priznanja učinili su mi veliku čast“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, navode iz Gradske uprave.

    Predstavnici Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja TK su se nakon prijema zahvalili Gradskoj administraciji, posebno Službi za boračko-invalidsku zaštitu, stambene poslove i integraciju raseljenih lica, na podršci i pomoći koju pruža boračkim udruženjima i porodicama, a gradonačelniku Tuzle poželjeli mnogo uspjeha u budućem radu. (Tuzlanski.ba)

     

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje