Srijeda, 24. Juli 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Bajramska čestitka tuzlanskog muftije: Osjetimo dobrobit svojih bajramskih ibadeta (VIDEO)

Tuzlanski muftija Vahid efendija Fazlović danas je uputio poruku u povodu nastupajućeg Kurban bajrama. Tom prilikom muftija je zamolio uzvišenog Allaha da u sutrašnjem danu bajrama primi kurbane i da ih učini zalogom sigurnosti i napretka porodica vjernika.

Kako je rekao, Kurban bajram predstavlja posebnu, dragocjenu priliku da vjernici svoje uže provjere i da se na životnom putu što bolje osiguraju.

“Ovaj blagdan nas podsjeća da su ibadeti hadža i kurbana u vremenima prije nas ljudima mnogo koristi donosili. Oni su propisi od Gospodara ljudi, a na Zemlji su ih ustanovili Njegovi miljenici. Tako ćemo i mi, u našem vremenu, osjetiti dobrobit svojih bajramskih ibadeta. Obnovit ćemo, ako Bog da, našu duhovnu snagu, naše porodične vrijednosti. Upotpunit ćemo najljepša ljudska svojstva. Neka nas kurban približi našem Stvoritelju i neka unese više samilosti i poštovanja među nama. Naša stalna obaveza je prema slabom i nemoćnom. Briga o njihovom stanju je poseban ispit naše velikodušnosti”, rekao je, između ostalog, tuzlanski muftija Vahid efendija Fazlović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje