Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Asocijacija studenata Pravnog fakulteta poziva rektora, dekana, prof. Begića i premijera Gutića na javnu tribinu

Preuzmite sliku

Asocijacija studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli povodom nemilih događaja koji su se desili na Univerzitetu u Tuzli u proteklom periodu javno poziva rektora UNTZ, prof. Samira Nurića, dekana Pravnog fakulteta, prof. Izudina Hasanovića, te prof. Zlatana Begića kao i premijera TK-a da prisustvuju javnoj tribini na Pravnom fakultetu u utorak u 11h te da se obrate svim studentima.

  • “Smatramo da pored narušenog ugleda Univerziteta u Tuzli, kao i ugleda Mašinskog fakulteta, ovakva situacija najviše se odrazila na Pravni fakultet, što potvrđuje i rasprava koja se vodila na Skupštini studenata Pravnog fakulteta održanoj dana 10.03.2017 god. Stava smo i nećemo dozvoliti bilo kakvu politizaciju i manipulaciju od bilo koga, ali također jasno osuđujemo svaki vid pritiska, ukoliko isti postoji, kako na studente tako i na profesore i ostalo akademsko osoblje od strane bilo koga. Pravni fakultet ne zaslužuje trenutnu situaciju koja se dešava i pri kojoj se nanosi ogromna šteta našem fakultetu. Svjedoci smo suza naših profesora, nepovjerenju naših studenata te iz tog razloga želimo priuštiti svim našim studentima da pitaju sve što žele, a da im to niko ne osporava” – navodi se u saopćenju studenata Asocijacije.

    Iz Asocijacija studenata Pravnog fakulteta dalje kažu kako neće dozvoliti nikome da se igra sa imenom Pravnog fakulta, koji je za njih svetinja, te se nadaju da će se svi pozvani akteri odazvati upućenom pozivu i na taj način pokazati i dokazati da su studenti ipak najbitniji na Univerzitetu u Tuzli.

    Nakon održane javne tribine studenti Pravnog fakulteta će zajedno sa Asocijacijom studenata Pravnog fakulteta odlučiti koji su sljedeći koraci.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje