Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Anketa na ulicama Tuzle: Plašite li se korona virusa?

Preuzmite sliku

Svijet je u panici gotovo već dva mjeseca unazad, od kako se korona virus pojavio najprije u Kini, odakle se proširio i na brojne druge države… 

Kod muškarca iz Banje Luke, koji je bio na radu u Italiji, i njegovog djeteta potvrđena je zaraza korona virusom, ovo su ujedno prva dva slučaja evidentirana na području Bosne i Hercegovine. 

U narednim danima moguće je očekivati još slučajeva zaraze korona virusom, a izuzetno je važno da se građani pridržavaju preporuka.

Na ulicama Tuzle pitali smo građane da li se plaše korona virusa i koje preventivne mjere poduzimaju kako bi se zaštitili:

Podsjećamo, prema preporuci Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, sve osobe s privremenim ili stalnim boravkom na području Tuzlanskog kantona koje su se u poslednjih 7-10 dana vratile sa putovanja iz ugroženih područja (Kina, Južna Koreja, Italija i Iran) trebaju se javiti telefonskim putem u Higijensko-epidemiološku službu nadležnog Doma zdravlja u periodu od 7 do 15 h, a u periodu od 15 h do 07 h narednog dana isti se mogu javiti telefonskim putem u Službu hitne medicinske pomoći. (A. Hrnjić | V. Zivković – Tuzlanski.ba) 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,