Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Najgore što možete učiniti dok čekate da ON nazove

djevojka-zove
Preuzmite sliku

Popularno

Trebaju li ga nazvati ili ne dok čekaju njegov poziv? Odgovor na vječito pitanje kojim žene razbijaju glavu zapravo je vrlo jednostavan.

djevojka-zove

Jane Garapick, autorica i ‘trenerica’ za veze i izlaske, savjetuje što učiniti kad od njega očekujete poziv, a on nikako ne stiže.

Objašnjava da je u praksi često nailazila na pitanja o uobičajenim postupcima kod izlazaka, treba li čekati da prvi nazove. Zašto ulažemo toliko energije da bismo donijeli tako jednostavnu odluku?

Zovemo prijateljice, razglabamo o stvarima ‘za’ i ‘kontra’, te čekamo, čekamo, čekamo. Zašto je tako teško čekati da nazove? I zašto se čini jednostavnijim nazvati njega, iako mislimo da to ne bismo trebali napraviti.

Zato što živimo u proaktivnom svijetu gdje nam uvijek govore da trebamo nešto učiniti, biti aktivni, a ne pasivno čekati, smatra Jane. Ali to je zbunjujuće jer nam s jedne strane govore da trebamo imati samopouzdanja, a s druge kultura izlazaka uglavnom se svodi na to da je on taj koji treba povući prvi potez.

Zato Jane nudi jednostavno rješenje. Ako još nije nazvao, a vi stvarno želite pričati s njim i mislite da je pravi dečko za vas i vi prava žena za njega, nije važno ništa od toga. Možete ga nazvati ako želite, kao što i on može nazvati vas ako želi. Ako želite možete čekati, ali ni ne morate. I to je to. Najgora stvar koju možete učiniti ako još nije nazvao je – ne biti iskreni prema sebi, početi igrati igrice i upadati u ukalupljene uloge jer vam je netko rekao što biste trebali raditi.

Zato izbjegnite agoniju, razmišljanje, rasprave s prijateljicama. Prestanite, opustite se i dišite. Sve je u redu, kaže Jane.

Sve knjige i savjeti prijatelja tu nisu važni. Ako mislite da je pravi za vas, u redu je da ga nazovete ako mislite na njega. Čak i kad njemu to nije u redu – vama je u redu. Tako ćete i otkriti je li onaj pravi. Ako mislite da nešto trebate učiniti, a on ne, to ne znači da s vama nešto nije u redu, to samo znači da niste jedno za drugo – zato ne krivite sebe. I što god odlučili – opustite se.

Magazin.hr / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: