Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mijo Gizelj mrtav \”prešao\” granicu između Hrvatske i BiH

mijo gizelj
Preuzmite sliku

Popularno

Mijo Grizelj (58) iz sela Gorice-Sovići u opštini Grude, koji se u nedjelju utopio na plaži u turističkom naselju Baško Polje kod Makarske, nekoliko sati nakon smrti je poput živog čovjeka prešao granicu između Hrvatske i BiH, a već sutradan je sahranjen na lokalnom groblju u svom rodnom mjestu, prenosi Press RS.

\"mijoDobro obaviješteni izvor tvrdi da su Grizelja, kao u scenariju filmskog hita \”Mrtav ladan\”, preko granice prevezli članovi njegove porodice, koji nisu željeli da čekaju neophodnu dokumentaciju za prevoz tijela u drugu državu, već su ga kao živog \”prošvercovali\” preko granice.

Mijo Grizelj umro je na plaži, a porodica ga je preuzela u mrtvačnici u Makarskoj, navodeći da će kasnije doći po smrtni list. Međutim, po dokument uopšte nisu došli. Umjesto toga, porodica je pokojnika stavila na zadnje sjedište \”golfa 2\”. Na glavu su mu stavili šešir i naočale, a onda su ga bez puno muke kao živog prevezli preko granice. Bez problema su prošli pokraj dvije granične kontrole, a da niko ništa nije posumnjao – tvrdi izvor Pressa, koji je insistirao na anonimnosti.

Slučaj \”Grizelj\”, koji spada u rubrike „vjerovali ili ne\”, u posljednjih nekoliko dana je top tema u Grudama, a posebno u mjestu Gorice-Sovići. Slučaj se uglavnom prepričava kao podvig, jer je porodica uspjela da preveze pokojnika bez plaćanja potrebnih dadžbina objema državama.

Iako svi mještani ponešto znaju o slučaju \”Grizelj\”, državne službe obje zemlje potpuno su neobaviještene. Marina Kraljević Gudelj, portparol Policijske uprave Splitsko-dalmatinske županije, potvrdila je da je Mijo Grizelj preminuo u nedjelju oko 17 sati, ali dodaje da policija nema informacija da je njegovo tijelo ilegalno prebačeno preko granice.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: