Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Danas završava ramazanski post

meka
Preuzmite sliku

Popularno

Nakon trideset dana posta mjeseca ramazana, muslimani će sutra klanjanjem bajram-namaza dočekati Ramazanski bajram.

meka

S večerašnjim nastupanjem akšam-namaza vjernici islamske vjeroispovijesti ispratit će sveti mjesec ramazan, mjesec posta tokom kojeg se vjernici, od zore do zalaska sunca, odriču hrane, pića, i drugih tjelesnih užitaka.

“Posebna aktivnost sarajevskog medžlisa bile su ramazanske večeri u Kolobara hanu koje su bile izueztno dobro posjećene. Moderator tih večeri bio je hafiz Sulejman Bugari koji je svake večeri imao svoje goste, a ove godine smo osim Kolobare izmjestili te aktivnosti i još u nekim sarajevskim opštinama. Organizovali smo i preko 50 omladinskih iftara, a Ramazan će završiti velikim omladinskim iftarom u Kolobara hanu”, rekao je u razgovoru za agenciju Anadolija Malik Šljivo zamjenik glavnog imama.

Učenice i studentice obilazile su obdaništa, a danas će podijeliti bajramske paketiće mališanima koji se nalaze na liječenju na odjeljenjima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Nakon trideset dana posta mjeseca ramazana, muslimani će sutra klanjanjem bajram-namaza dočekati Ramazanski bajram.

Centralna bajramska svečanost će se održati u Sarajevu u Gazi Husrev begovoj džamiji. Bajram namaz je u 06 sati i 20 minuta. Bajramsku hutbu održat će reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: