Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

VW zaustavlja isporuku Golfa 8

Preuzmite sliku

Problemi s novim VW Golfom ne prestaju.

Volkswagen mora prestati isporučivati ​​svoj osmogeneracijski bestseler Golf nekoliko mjeseci nakon što je krenuo s distribucijom. Razlog su problemi s elektroničkim pomoćnikom za hitne slučajeve eCall zbog čega prijeti kampanja opoziva.

Prema informacijama iz korporacije, najmanje 30.000 primjeraka najvažnijeg VW proizvoda možda će trebati otići u radionicu. Problemi s softverom uzrok su neuspjele funkcije. Proizvodnja golfa za sada se nastavila – ali će svi novi primjerci automobila biti stavljeni na čekanje.

VW je potvrdio zaustavljanje isporuke juče u poslijepodnevnim satima.

Naime, tokom internih istraga utvrđeno je da su pojedinačna vozila modela Golf 8 mogla imati nepouzdan prijenos podataka na upravljačku jedinicu.

Stoga se funkcija elektroničkog pomoćnika ne može u potpunosti zajamčiti. U narednih nekoliko dana čeka se odluka Savezne uprave za motorni promet o opozivu i korektivnim mjerama putem ažuriranja softvera.

Golf se još uvijek smatra najvažnijim proizvodom najveće njemačke industrijske grupacije. Iz tog razloga, šef radnog vijeća Bernd Osterloh samo je prije nekoliko dana izrazio svoju ljutnju zbog tekućih problema s novim Golfom 8.

Glavni razlog koji su dali predstavnici zaposlenika bili su kvarovi softvera i elektronike.

Za Osterloha je početak 8. izdanja već bio pogrešno vođen. Brojevi su tragedija. Od planiranih oko 100.000 jedinica, samo oko 8.400 proizvedeno je u Wolfsburgu 2019. godine. (Indikator.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,