Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stravično izlijetanje sa staze u Dubrovniku: Vozač rallyja sa 150 kilometara na sat uletio u krivinu

Preuzmite sliku

Robert Antunović je sa 150 kilometara na sat uletio u zavoj izgubio kontrolu nad vozilom. Sletio je s ceste, nekoliko puta se preokrenuo, a gledatelji su se hvatali za glavu. Srećom, samo je povrijedio nogu.

Autoklub Dubrovnik Racing organizirao je Međunarodno prvenstvo na brdskim stazama ‘Memorijal Željko Đuratović’, a veliki broj zaljubljenika u brzinu i automobile preplašio je vozač koji je pri velikoj brzini izgubio nadzor nad vozilom.

Robert Antunović je uletio u krivinu sa 150 kilometara na sat, izletio je sa staze, a automobil mu se nekoliko puta okrenuo u grmlju. Gledatelji koji su bili odmah pokraj mjesta nesreće uhvatili su se za glavu. Srećom, 11 sekundi užasa, kako ih opisuje Dubrovnik.net, završilo je bez strašnih posljedica. Antunović, vozač Autokluba Trogir iz vozila je izašao gotovo neokrznut, samo mu je lijeva noga blago natučena.

– Naletio sam na veću stijenu koja mi je probila karoseriju i zbog koje sam natukao sam malo lijevu nogu. Dva puta su me pregledavali ljekari i to je jedina povreda. Auto je totalno stradao. Fulao sam zavoj, zamijenio sam gornji i donji, prebrzo sam ušao, s oko 150 km/h i dogodilo se… Izlijetanje je samo moja greška. Sve se dogodilo u 10 sekundi, samo sam čuo lomljenje stakla, šuma, zemlja, stijene, kamenja… – prenosi Robertove riječi Dubrovnik.net.

– Svašta mi je prošlo kroz glavu, kad se auto zaustavio nisam odmah izašao, stao sam da se malo razbistrim i mislim da je svih 40 ljudi koji su bili na tom dijelu staze dotrčalo da mi pomognu i ovim putem im se želim još jednom zahvaliti – dodao je vozač koji je imao jako puno sreće. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,