Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slažete li se da je ovo top pet najatraktivnijih kamp kućica koje ste ikada vidjeli?

Preuzmite sliku

Popularno

Blizu ili daleko od svih, gdje god poželite, ove nevjerovatne kamp kućice ponudiće sve što vam je potrebno, ali i mnogo više od toga.

Ne samo što su atraktivne i obezbjeđuju sve što je potrebno za život u maksimum trideset kvadrata, već vam pružaju slobodu i omogućuju da svaki dan provedete na drugom mjestu, planini, reci ili jezeru, blizu ili daleko od svih.

Stoga ne čudi što u vrijeme socijalnog distanciranja moderne kuće na točkovima postaju sve popularnije i inspirišu dizajnere da kreiraju što atraktivnije modele. Predstavljamo neke od najboljih:

1. 2 u 1 kućica

Ova kamp kućica ima nešto čime se nijedna druga ne može pohvaliti! U samo par minuta, Sealander se transformiše iz kućice kraj mora u kućicu na vodi. Ukoliko volite da kampujete kraj rijeke, jezera ili mora, za tili čas možete odvesti kućicu u vodu i koristiti je kao brod. Kamper njemačke proizvodnje dovoljno je lagan da ga može vući i manji automobil, a njegova cijena se kreće od 17.500 eura u zavisnosti od opreme, prenosi KućaStil.

 

2. Rotirajuća kućica na točkovima

Unikatna kamp kućica Romotow, čiji dizajn potpisuje novozelandska firma W2, nudi jedinstven prostor za život na točkovima. Unutrašnji dio prikolice se rotira za 90 stepeni i na taj način gotovo da duplira koristan prostor.

U centralnom dijelu unutrašnjosti od 27 kvadrata, nalazi se kuhinja sa prostranom trpezarijom koja se može transformisati u dodatnu spavaću sobu, dok su glavni prostor za spavanje i kupatilo izdvojeni u drugom dijelu kućice. Zvijezda dizajna – prostrana terasa, sadrži ugrađen roštilj i dovoljno prostora za uživanje u ručku na otvorenom. Cijena kamp kućice je oko 300.000 eura.

3. Aerodinamična luksuzna kamp prikolica

Ako je vjerovati proizvođaču, firmi Bowls, Chief On The Road je najaerodinamičnija putna prikolica ikada napravljena i stoga je izuzetno pogodna za manevrisanje. Njenu spoljašnjost krasi uglačani aluminijum koji reflektuje prizore iz okruženja, ali ni unutrašnjost nije ništa manje lijepa. Podno grijanje, moderna trpezarija za četvoro, kupatilo u hotelskom stilu, izdvojena spavaća soba.

Kućica je opremljena baterijom velikog kapaciteta koja omogućuje funkcionisanje svih uređaja tokom sedam dana bez priključivanja na mrežu. Cijena ove kamp kućice kreće od 160.000 eura.

4. Futuristički pikap sa prikolicom

Za one koji vole futuristički dizajn, pravi izbor je Teslin CyberTruck pikap sa odgovarajućom kamp prikolicom. Iako nisu još otkriveni svi detalji o prikolici, veliki kapacitet vuče pikapa nagovještava će prikolica biti većih dimenzija i dobro opremljena.

  • Ipak, ako volite da sve nosite na samo četiri točka, nova verzija pikapa biće opremljena sa šatorom, prostorom za pripremu hrane i roštiljem, i imaće više prostora za sjedenje. Cijena osnovnog CyberTruck modela kreće od 34.000 eura.

  • 5. Kuća za urbane nomade

    Vizionarski dizajn zamišljen je za 2030. godinu, kada nove generacije potraže alternativu gradskom životu. Autor projekta, Jude Fan, objašnjava da će inovativna rješenja poput ovog omogućiti mladim ljudima da vode povezan život van bučnih i zagađenih gradova. Ova kuća na točkovima posjeduje modularan enterijer koji se prilagođava potrebama pojedinaca, parova ili čak porodica. Ukoliko vlasnici požele da se skrase ili prošire životni prostor, vozilo se parkira i poveže sa kućom preko specijalno dizajniranih panela. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,