Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Predstavljen futuristički Porsche koncept Ilije Zakharova

Preuzmite sliku

Automobilski dizajner Ilija Zakharov predstavio je svoju viziju Porsche Exclusive GT modela koja je zaista veličanstvena.

Naime, Zakharov je bio vođen idejom automobila koji traje zauvijek – te je kreirao enterijer ovog vozila tako da nikada neće izaći iz mode, sa estetikom eksterijera koja je toliko napredna, da će proći vijekovi prije nego što postane prošlost, prenosi NN.

Porsche Exclusive GT model započeo je svoj život kao magistarski rad Zakharova, a postepeno je evoluirao u jedan od najimpresivnijih, futurističkih Porsche modela. Exclusive GT dobio je zaista agresivni stav zahvaljujući svojoj muževnoj formi koja se može videti oko točkova sa uzdignutim blatobranima i zadnjim panelima zbog kojih model djeluje kao da je spreman da skoči i pobijedi svoj plijen.

  • Uz činjenicu da je ovaj model treba podariti svom vlasniku čitav život uživanja u vrhunskim performansama, Exclusive GT opremljen je predimenzioniranim usisnicima vazduha sa prednje strane što je kao rezultat stvorilo i plutajuće farove – taj detalj asocira na Porsche Mission E, uz dominantnije prisustvo.

    Ova dizajnerska priča preliva se i prema zadnjem dijelu automobila, sa linernim pozicionim svjetlom koje je okruženo izlazima za vazduh, dok automobil bez mnogo muke siječe kroz vrijeme i prostor. Karbonsko tijelo ovog modela indicira budućnost u kojoj su kompozicioni materijali sveprisutni, zajedno sa zadnjim kamerama retrovizora. Porsche Exclusive GT koncept je električna varijanta, dok nudi dovoljno prostora za četiri putnika u svojoj opčinjavajućoj kabini. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje