Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je novi McLaren 720S (VIDEO)

Preuzmite sliku

Popularno

McLaren nastavlja sa najavnom kampanjom za skorašnju premijeru svog novog vozila, odnosno modela 720S pa je tako objavljena prva službena fotografija eksterijera kao i dvije fotografije unutrašnjosti. Tu je i kratki video zapis koji najavljuje vrlo zanimljivo rješenje instrumentne table.

Naime, novi McLaren imaće ne samo digitalnu instrumentnu tablu, već se ona može i preklopiti kako bi vozaču što manje elemenata enterijera potencijalno odvlačilo pažnju od vožnje. U slučaju preklapanja vozaču će biti vidljivi samo najosnovniji podaci, poput broja obrtaja motora, stepen prenosa i trenutne brzine.

 • Uz novu instrumentnu tablu primjećuje se i da će putnike dočekati u potpunosti obnovljeni kokpit sa novim upravljačem, centralnom konzolom sa novim 8-inčnim ekranom info-zabavnog sistema i slično. Izgledno je da će 720S svojim putnicima ponuditi i nešto više prtljažnog prostora, odnosno prostora za skladištenje manjih predmeta.

  Fotografija spoljašnjosti je potvrdila da će ovaj model u skladu sa ranijim najavama nositi oznaku 720S kao i da će imati tzv. butterfly, odnosno leptir vrata. Prvi podatak nam ujedno daje do znanja i snagu njegovog motora, a već je od ranije poznato da je to novi 4.0-litarski V8 bi-turbo koji će ovaj model konkurentnim Lamborghini Aventadoru SV i Farrariju 812 Superfast koji je snažniji, ali i osjetno teži od McLarena.

  Što se performansi tiče za sada znamo samo da će ovaj novitet do 200 km/h ubrzavati za samo 7,8 sekundi a zatim se zaustavljati za svega 4,6 sekundi.

  Što se tiče dizajna 720S je i dalje prepoznatljivi član porodice iz Wokinga, ali donosi određene novotarije koje možemo očekivati i na modelima koji dolaze. Ovo se posebno odnosi na aktivno zadnje krilo/vazdušnu kočnicu, veliki zadnji difuzor, nova LED svijetla i slični detalji.

  Više podataka se očekuje uskoro u susret premijeri na ženevskom sajmu.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,