Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuka nosi zastavu BiH na otvorenju Olimpijade u Riju

Preuzmite sliku

Popularno

Kao što je Marijan Kvesić prije dva dana najavio za Anadolu Agency (AA), Izvršni komitet Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici donio je odluku da atletičar Amel Tuka nosi zastavu na ceremoniji otvorenja Ljetnih olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

Članovi IK nisu imali previše dileme prilikom donošenja odluke, jer je Tuka najuspješniji, ne samo bh. atletičar, nego i sportista kada su u pitanju rezultati u proteklom olimpijskom ciklusu. Prema propozicijama OK BiH sportisti sa najboljim rezultatima pripada čast da nosi zastavu svoje zemlje.

Tuka je prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Pekingu osvojio bronzanu medalju na 800 metara, a prethodno je u Monacu istrčao vrijeme 1:42,51 minut, što je najbolji rezultat u svijetu prošle sezone. Ove godine Tuka je na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Amsterdamu osvojio četvrto mjesto na 800 metara.

Ljetne olimpijske igre u Rio de Janeiru održaće se od 5. do 21. augusta ove godine. Osim Tuke u olimpijskom timu BiH su: Hamza Alić, Kemal Mešić, Mesud Pezer, Lucia Kimani (atletika), Larisa Cerić (džudo), Amina Kajtaz, Mihajlo Čeprkalo (plivanje), Tatjana Đekanović (streljaštvo) i Damir Džumhur (tenis). (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,