Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vlado Jagodić: Naš cilj je titula na Tušnju u naredne tri godine (VIDEO)

Preuzmite sliku

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Crveno – crnih, polako slaže igrački mozaik za nastavak premijerligaške sezone. Vrlo brzo, već 10. januara, prvotimci će mu se odazvati na raport čime zvanično započinje borba za izlazak u Evropu.

Jagodić je u međuvremenu sa čelnicima Kluba dogovorio produžetak saradnje do 2019. godine.

“Produžetak saradnje na tri godine pokazuje da idemo jednom dobrom trasom. Povjerena mi je ozbiljna uloga jer imamo dva cilja: kratkoročni i dugoročni. Kratak je period, a mnogo obaveza. Ipak, zadovoljan sam dinamikom rada kojom idemo”, poručio je novinarima šef struke Crveno – crnih, te ih upoznao sa dosadašnjim aktivnostima i planovima priprema:

“Prezadovoljan sam razgovorima sa igračima za koje sam istakao kandidaturu da će biti u ekipi koja će se boriti za izlazak u Evropu. Onaj ko je otišao izabrao je svoj put. Sloboda može bez svakoga. Naš dugoročan cilj je titula koja treba doći na Tušanj u naredne tri godine. Ono što želim istaći je da želim da se Sloboda popunjava sa mladim igračima. Radi se o fudbalerima 92’ – 95’ godište koji bi u narednim godinama trebali postati nosioci igre naše ekipe. U planu mi je da već sada pet do šest mladih igrača prođu tri faze priprema”, istakao je Jagodić.

Crveno – crni će pripreme započeti 10. januara, a već je sada poznat plan uigravanja za proljetna premijerligaška uzbuđenja.

Nakon prve faze priprema u Tuzli ekipa 22. januara putuje u Međugorje gdje će 28. januara i 01. februara odigrati dvije pripremne utakmice. Završno uigravanje obaviće u Istri ili Antaliji.

“Tamo ćemo odigrati još četiri utakmice i generalku. U planu nam je odigravanje ukupno sedam utakmice i 48 urađenih treninga što će po mom mišljenju biti dovoljno da se pripremimo za nastavak sezone”, zaključio je šef struke FK Sloboda. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje