Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Težak poraz Slobode na Tušnju: Opstanak u ligi neizvjestan do posljednjeg kola (FOTO)

Preuzmite sliku

Danas je na stadionu Tušanj odigrana utakmica 6. kola BHT Premijer lige BiH – za opstanak, u kojem je Sloboda u Tuzli poražena rezultatom 2:1. 

Gosti iz Gabele su prije utakmice najavili da će na Tušnju probati vratiti izgubljene bodove protiv Viteza. u 21. minuti susreta nakon sjajne akcije gostiju mrežu Slobode pogađa Mulahusejnović za vodstvo GOŠK-a rezultatom 1:0. U prvom poluvremenu fudbaleri Slobode imali su veći posjed lopte ali su gosti stvarali izglednije prilike. Prvih 45 minuta okončano je zasluženim vodstvom gostiju.

Svega pet minuta u drugom poluvremenu bilo je dovoljno gostima da udvostruče vodstvo. U 50. minuti susreta pogodak za GOŠ postigao je Vego. U nastavku izabranici Slavka Petrovića jalovim napadima ne uspjevaju smanjiti rezultat. U 86. minuti pogodak za smanjenje rezultata na 2:1 postigao je Terzić. Gosti iz Gabele zasluženo iz Tuzle odnose puni plijen, prijeko potreban za opstanak u Premijer ligi.

Tim iz Gabele je sada na korak od opstanka, dok će se Sloboda do kraja sezone vjerovatno sa Čelikom boriti za opstanak u društvu najboljih. (Tuzlanski.ba | Foto: V. Živković)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,