Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šta je Cristiano Ronaldo tražio od autora bizarne biste

Preuzmite sliku

Bizarna bista Cristiana Ronalda otkrivena je jučer na aerodromu na njegovom rodnom ostrvu Madeiri.

Nakon što je došao na aerodrom avionom, dočekala ga je bista koja bi trebala ličiti na njega. Međutim, to nije bio slučaj. Bista je tokom jučerašnjeg dana izazvala nevjerovatne reakcije na društvenim mrežama i u medijima širom svijeta.

Skulptor Emanuel Santos, autor biste, kaže da je zadovoljan svojim radom, te dodao da je Cristiano Ronaldo od njega tražio neke izmjene tokom izrade biste.

“Cristiano je vidio fotografije biste koje mu je brat poslao i svidjelo mu se šta je vidio. Tražio je da izmijenim neke bore koje se pojavljuju na licu kada se smije. Na ovaj način, rekao je, izleda zgodniji i tražio je da mu ‘smekšam’ lice kako bi izgledao mlađi”, poručio je skulptor čija je bista Portugalca izazvala nevjerovatne reakcije širom svijeta.

“Nisam imao vremena da sjednem za kompjuter i pogledam reakcije. Činjenica je da u svakom poslu ima kritika. Ne možemo udovoljiti svima. Skulptura je skulptura, kopija je kopija. Stvari su takve kakve jesu, ali treba znati nositi se sa kritikama”, naveo je Santos.

Zvijezda Portugala je odrastao na ovom ostrvu i njegova porodica još uvijek živi u Madeiri. Ronaldo i danas kaže da je ovo njegov dom iako ga je napustio sa 16 godina.

Na fotografijama se vidi da je i Cristianu Ronaldu smiješna bista koju je u svoju čast otkrio na aerodromu.

U fotogaleriji pogledajte kako izgleda bista i prosudite sami. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,