Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Senad Mujkanović: Pripemamo konkretne poteze za Slobodu, održavanje Skupštine uskoro (VIDEO)

Preuzmite sliku

Na današnjoj press konferenciji FK Sloboda Tuzla koja je održana povodom 18. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine prisutnim predstavnicima medijima obratio se i Senad Mujkanović član Odbora za hitnost u Slobodi.


Mujkanović je potvrdio da će ulaz na utakmicu između Slobode i Krupe biti besplatan ali da će također na ulazu u stadion biti postavljene kutije u koje gledaoci koji dođu na stadion mogu ubaciti dobrovoljne novčane priloge za Slobodu.

Mnogi se hvale kako vole Slobodu iznad svega evo im prilike da to pokažu sutra na utakmici. Mi smo omogućili besplatan ulaz a oni neka pokažu koliko im znači Sloboda” – kazao je Mujkanović koji je također rekao kako se igračima i stručnom štabu ne duguje ništa i da su sve obaveze prema svima izmirine.

Mujkanović se osvrnuo i na medijske natpise u vezi transfera Amera Odragića koji navodno treba nastaviti karijeru u Južnoj Koreji.

Moram da kažem kako FK Sloboda zvanično nije dobila ponudu nekog kluba niti za jednog igrača. Ne krijemo da postoje određeni kontakti sa agencijama i menadžerima u vezi Krpića i Ordagića ali oni su još uvijek igrači Slobode i kada bude nešto konkretno s tim u vezi mi ćemo to saopštiti” – istako je Mujkanović koji je dao i odgovor na pitanje novinara kada će biti održana Skupština kluba na kojoj bi trebao biti imenovan novi UO kao i predsjednik.

U proteklih nekoliko mjeseci uloženi su veliki napori kako bi igračim i stručnom štabu bilo sve izmireno i obezbijeđeno. Klub samo preuzeli sa neisplaćenom jednom i pol platom i dvije stanarine, sve smo to sanirali i izmirili. To nam je bilo ostavljeno u “amanet” od ranijeg rukovodstva. Sloboda je najstariji stanovnik Tuzle, ona je identitet ovog grada. Ne smije se dozvoliti da se sa Slobode radi ono što se radilo radnijih godina. Mi uveliko radimo na čišćenju svih stvari koji su kočnica Slobodi za napredak u daljnjem radu i funkcionisanju tu imamo i podršku Grada Tuzla” – kaže Mujkanović i dodaje:

Kada je održavanje Skupštine u pitanju dogovorili smo da se ista ne održi samo da bi se održala tu treba da se dogode konkretne stvari. Skupština će biti održana uskoro, tačan datum ne znamo ali želimo da pripremimo konkretna rješenja i planove. Novi predsjednik UO FK Sloboda i svi članovi moraju imati ozbiljan pristup u radu. Uglavnom nakon sutrašnje utakmice Skupština će biti održana vrlo brzo” – pojasnio je Mujkanović.

Opširnije pogledajte u video prilogu članka. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje