Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sabahudin Topalbećirević će komentarisati susret Albanija – BiH na FACE TV

Preuzmite sliku

Nakon sigurne pobjede protiv Gibraltara najbolje nogometaše naše zemlje u utorak očekuje prijateljska utakmica protiv Albanije.

Face TV ponovo je pokazala da uvijek misli na sve Bosance i Hercegovce i u utorak od 17.50 minuta emitirat će direktno iz Elbasana duel starih sportskih prijatelja Albanije i naše selekcije BiH. Bit će to prilika da selektor Mehmed Baždarević provjeri nekoliko novih mladih i talentovanih fudbalera na koje računa u budućnosti, a u tim se vraća i kapiten Edin Džeko koji zbog kartona nije igrao kvalifikacionu utakmicu protiv Gibraltara. Ono što je zanimljivo i što će sigurno obradovati sve ljubitelje nogometa u našoj zemlji je da će se direktno sa Elbasan Arene javiti Sabahudin Topalbećirević, čovjek koji je prije 21 godinu prenosio i prvi zvanični susret odigran u Bosni i Hercegovini između BiH i Albanije.

– Svaka utakmica protiv Albanije budi posebne emocije. Prvu prijateljsku nogometna reprezentacija BiH igrala je u Tirani i izgubili smo 2-0, a prvu u Bosni i Hercegovini opet protiv Albanije, tada je bilo 0-0. Drago mi je da Face TV i Senad Hadžifejzović imaju sluha za sport i Senad i ja nastavljamo našu suradnju i prijateljstvo, koje sada traje već punih 25 godina. Vjerujem da će utakmica proteći u jednoj fer i sportskoj borbi, ali isto tako vjerujem da će i jedna i druga selekcija ići na pobjedu. Albaniju ne smijemo podcijeniti, jer mnogi su već zaboravili da su prošle godine igrali na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Nadam se dobroj utakmici, malo sam i poželio prijenose i iskreno se radujem tom susretu. Naravno, očekujem i pobjedu – rekao je Sabahudin Topalbećirević Baho, jedan od naših najboljih sportskih komentatora, veliki patriota i navijač svih bh. reprezentacija. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,