Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oni dolaze: Ovo su najbolji mladi igrači ove sezone (VIDEO)

Preuzmite sliku

Sezona 2016/17 je iza nas, a potrudili smo se odmah analizirati neke od najboljih mladih igrača koji su igrali fantastične utakmice ove sezone.

Giovanni Simeone (Genoa, Argentina, 21, deset golova)
Da, on je sin Diega Simeonea. I da, ovo je igrač koji će navodno da zamjeni Romelu Lukakua u Evertonu. Igrao je fantastičnu sezonu za Genovu pa nije ni čudno interesovanje velikana za njega.

Gaston Pereiro (PSV Eindhoven, Urugvaj, 21, deset golova)
Kao dječak je trenirao sa Liverpoolom, ali je odlučio da svoju karijeru započne u nekom klubu u kojem će imati mnogo veću minutažu. Napravio je pravi korak, postigao 21 gol u ligi, te nastupio u 55 utakmica.

Serge Gnabry (Werder Bremen, Njemačka, 21, deset golova)
Gnabry je već poznato lice fudbala, nakon što je kao ,,Wunderkind” stigao u Arsenal. Wenger ga za 5 miliona pušta prošle sezone u Werder, gdje je postigao potpuni angažman i na kraju bio blizu da ostvari poziciju koja će odvesti Werder u Evropa ligu.

Federico Bernardeschi (Fiorentina, Italija, 23, deset golova)

Vrlo snažan uticaj menadžera Juventusa i Chelseaja prema sjajnom Federicu dovoljan su dokaz koliko je kvalitetan ovaj fudbaler. Fantastičan dribling, izuzetno kvalitetan pregled igre, sjajna pas igra, samo su neke od kvaliteta ovog igrača.

Youri Tielemans (Anderlecht, Belgija, 19, 12 golova)
Tielemans je predodređen za veliki klub ovog ljeta. Već je dobijao pozive za reprezentaciju Belgije, te će Anderlecht za njega ovog ljeta biti prošlost. Tielemans je zabio više ligaških golova izvan kaznenog prostora u 2017. godini nego bilo koji igrač u vrhu evropskih liga.

Kylian Mbappe (Monako, Francuska, 18, 15 golova)
Manchester City, Manchester United, Borussia Dortmund, Real Madrid i mnogi drugi su već pokazali interesovanje za ovog fantastičnog fudbalera Monaca. Izvještaji u Španiji govore o cifri od oko 96 milioni funti. Bilo koja riječ o ovom vanzemaljskom igraču je suvišna.

Riad Bajić (Konyaspor, Bosna i Hercegovina, 22, 13 golova)
Konyaspor ga je platio samo 400.000 funti Željezničaru, a trenutna vrijednost našeg sjajnog napadača iznosi oko pet miliona. Igrao je fantastičnu sezonu, u finalu je Kupa Turske gdje ima priliku da osvoji historijsku titulu.

Timo Werner (RB Leipzig, Njemačka, 21, 15 golova)
Dok je Marcus Rashford sjedio na klupi, od prve minute u prijateljskoj utakmici Njemačke i Engleske, Werner je bio starter. Liverpool je na korak do dovođenja ovog igrača, ali mnogi su već savjetovali Timu da ostane još jednu sezonu u Bundesligi.

Dele Alli (Tottenham, Engleska, 21, 16 golova)
Harry Redknapps već je uvrstio Allija u prvi tim Engleske, te ga želi kao kapitena u narednih par godina, o čemu je pričao sa engleskim medijima. Alli je sa Kaneom bio osovina Tottenhamovog pohoda na drugo mjesto Premiershipa.

Harry Kane (Tottenham, Engleska, 23, 19 golova)
Kada jedan igrač postigne 68 golova u 108 utakmica, onda je to izuzetan uspjeh, ali kada u svemu tome ima samo 23 godine, onda je to nevjerovatan rezultat.

Romelu Lukaku (Everton, Belgija, 23, 23 golova)
Najbolji strijelac Premiershipa na ivici je transfera u Chelsea, a priča se cifri oko 70 miliona funti. U 135 utakmica postigao je 66 golova, a svaki fudbalski analitičar će primijetiti da Romelu još nije dao svoj maksimum.

Andrea Belotti (Torino, Italija, 23, 25 golova)
Ako Chelsea ne uspije pridobiti Lukakua, alternativa je Belotti. Najnoviji izvještaji govore da je Torino odbio 51 milion eura ponudu od Plavaca. Drugi strijelac lige bio je prava noćna mora za sve odbrane u Italiji. (A.P. / Tuzlanski.ba)

 

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje