Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Neymar 2018. je bolji nego Neymar 2014.

Preuzmite sliku

“Neymar 2018. je bolji nego Neymar 2014. Razliku je teško objasniti, ali mislim da sam sada mnogo iskusniji, vispreniji i snažniji, izjavio je u ekskluzivnom intervjuu za RedBull.com Neymar, brazilska i zvijezda PSG-a.

Svojevrsno je to “upozorenje” brazilskim rivalima na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Napadač Paris Saint-Germaina pomoći će svom državnom timu u lovu na šestu, rekordnu titulu prvaka svijeta.

Na domaćem tlu 2014. to im baš nije pošlo za rukom kada ga je povreda spriječila da učini najbolje što može u borbi protiv Njemačke koja je na kraju slavila rezultatom 7:1.

“Razliku tada i danas je teško objasniti. Ali, sada sam mnogo iskusniji. Već sam učestvovao na Svjetskom prvenstvu na kojem smo izgubili, ali za naredno ću biti daleko spremniji zato jer znam kako izgleda jedno takvo takmičenje i mogu se bolje pripremiti, kaže Neymar.

Brazil u Rusiju dolazi kao jedan od favorita. Međutim, prije toga mora preći još neke prepreke. To su Švicarska, Kosta Rika i Srbija u grupi E.

Neymar još skreće pažnju na reprezentativca Belgije Roberto Martineza, kao i na zvijezdu Liverpoola, Egipćanina Mohameda Salaha.

“Mislim da su najpoznatiji timovi i najveći favoriti, kao i obično. Među njima su Brazil, Njemačka, Francuska, Španija, Argentina, kaže Neymar.

Oni će, dodaje, biti zvijezde Svjetskog prvenstva, ističući Belgiju kao jedno od mogućih iznenađenja Mundijala.

“Salah iz Egipta je veliki igrač i on bi se mogao istaknuti na ovom takmičenju, dodaje Neymar.

Nema na takvim takmičenjima lakih utakmica, mišljenja je brazilska zvijezda. Svaka će, kaže, biti teška.

“Zato se i zove Svjetsko prvenstvo, zar ne? Najbolje selekcije svijeta su tu i svaka utakmica je teška, kaže Neymar.

Osvrnuo se, između ostalog, i na francusku Ligu 1 te klub za koji nastupa, a koji tamo dominira, PSG.

Nije bilo teško adaptirati se, kaže on. Evropski stil je, dodaje, vrlo sličan, pa i nema neke posebne razlike među tim ligama, mišljenja je Neymar.

“Brazilski igrači u Parizu su mi mnogo pomogli oko adaptacije. Jezik ne govorim još uvijek. Stidljiv sam, razumijem dosta toga što ljudi govore, ali još uvijek ne govorim, kaže Neymar.

Inače, brazilska zvijezda pokretač je i malonogometnog turnira Neymar Jr's Five koji je već postao globalni fenomen. Samo ove godine na takmičenje se prijavilo više od 100.000 igrača iz 53 zemlje svijeta sa šest kontinenata, a među najboljih 35 na velikom finalu u Brazilu, bili su i predstavnici Bosne i Hercegovine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,