Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kvalifikacije za SP 2018: Italija i Španija u Torinu igrali neriješeno, Kosovo poraženo od Hrvatske s 0:6

Preuzmite sliku

Širom Evrope večeras su se igrale prvi dio utakmica u okviru 2. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, javlja Anadolu Agency (AA).

U grupi D, reprezentacija Austrije je na Ernst-Happel-Stadionu u Beču igrala neriješeno 2:2 protiv selekcije Velsa.

U istoj grupi, Srbija je u gostima na Stadionul Zimbru u Kišinjevu savladala Moldaviju s 3:0, dok je Republika Irska na stadionu Aviva u Dablinu pobijedila Gruziju s minimalnih 1:0.

U okviru grupe G, reprezentacija Makedonije je večeras na Nacionalna Arena Filip II Makedonski u Skoplju poražena od Izraela s 1:2, dok su u istoj grupi Italija i Španija u Torinu igrali neriješeno 1:1, a Lihtenštajn je kod kuće poražen od Albanije s 0:2.

Island je u grupi “I” na stadionu Laugardalsvöllur u Reykjavíku savladao selekciju Finske s 3:2.

U istoj grupi reprezentacija Turske je na Konya Buyuksehir Torku Areni u Konyi igrala neriješeno 2:2 protiv Ukrajine, a reprezentacija Kosova je, u prvoj domaćoj kvalifikacijskoj utakmici u historiji, na stadionu Loro Borici u Skadru poražena od Hrvatske s visokih 0:6.

U petak su u okviru kvalifikacija za SP 2018 igraju sljedeći mečevi: Francuska-Bugarska, Luksemburg-Švedska, Holandija-Bjelorusija, Mađarska-Švicarska, Latvija-Farski Otoci, Portugal-Andorra, Belgija-Bosna i Hercegovina, Grčka-Kipar i Estonija-Gibraltar.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje