Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Juniori Slobode minimalno poraženi od Željezničara (FOTO)

Preuzmite sliku

Juniori FK Sloboda Tuzla danas su na Tušnju odigrali derbi utakmicu 25. kola juniorske lige, protiv juniora FK Željezničar, ekipa Nedima Omerovića nije uspjela zabilježiti pobjedu. Minimalan poraz u velikoj mjeri je otežao put do ostvarenja cilja, a to je titula prvaka Premijer lige i kvalifikacija za Ligu šampiona.

Utakmica između juniora FK Sloboda i FK Željezničar odigrana je na pomoćnom terenu stadiona Tušanj pred oko 300 gledalaca.

Prvo poluvrijeme obilježila je izjednačena igra na obje strane u kojoj su gosti pokazali da su u Tuzlu doputovali kako bi se nadigravali. Bez ozbiljnijih prilika prvo poluvrijeme je okončano rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme obilježilo je najprije isključenje trenera Slobode, a nakon toga i velika prilika za domaći tim koju je imao Dino Hodžić, ali je njegov udarac glavom odbranio je golman Željezničara. Nakon prilike Slobode i gosti su nakon kornera mogli postići pogodak ali rezultat se nije mijenjao.

U posljednjim momentima susreta pogodak za Željezničar postigao je Mirza Šubo i svom timu donio vrijednu pobjedu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,