Nedjelja, 21. April 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Jagodić: Učinit ćemo sve da u Krupi ponovimo rezultat iz Bijeljine

Danas je na Stadionu Tušanj održana konferencija za medije FK Sloboda Tuzla povodom utakmice 4. kola Lige za prvaka BiH, a prisutnim medijima obratio se šef stručnog štaba Vlado Jagodić i golman Filip Erić.

-Mi svaku utakmicu igramo da napravimo dobar rezultat i sve ćemo napraviti da budemo četveroplasirani na kraju sezone. Mi ćemo utakmicu u Krupi protiv Krupe igrati da napravimo što bolji rezultat jer smatram  da ova grupa igrača, a bez neke lažne ili bez pretjerane skromnosti,  smataram da sam i ja trener koji  zaslužuje biti u vrhu bh. fudbala,  tako da ćemo sve učiniti da pokušamo ponoviti rezultat iz Bijeljine, rekao je Vlado Jagodić.

Fudbaleri Slobode danas kreću u Krupu na Vrbas gdje će u subotu igrati utakmicu protiv FK Krupa, a prije utakmice zahvaljući ljudima iz FK Krupa fudbaleri Slobode imaće priliku trenirati na plastičnoj podlozi.

– Specifične okolnosti jesu da nas očekuje plastična podloga, ali mi smo sve učinili u ovoj sedmici i već od prvog treninga ove sedmice treniramo na našoj plastičnoj podlozi i pokušao sam da adaptiram igrače na ono što nas očekuje. Izražavam duboku zahvalnost ljudima iz FK Krupa iz Krupe na Vrbasu  koji su nam omogućili da danas tamo odradimo trening što nam mnogo znači. Iskustvo mi govori da bi bilo dobro da imamo jedan trening na toj podlozi i da igrači barem  kroz sat vremena rada vide šta njih očekuje na sutrašnjoj utakmici.

Novinarima se obratio Filip Erić, golman FK Sloboda Tuzla koji je u utakmici protiv Radnika proglašen igračem utakmice.

-Zaista bi bilo dobro da na krilima pobjede u Bjeljini sutra ostvarimo dobar rezutlat protiv FK Krupa. Krupa je dosta mlada ekipa, imaju dosta mladih igrača koji igraju za svoju afirmaciju i sigurno će da nas pokušati pobijediti, posebno jer igraju na svom terenu sa umjetnom travom, ali mislim da nama to ne treba predstavljat neki problem. Moji suigrači, ko god sutra izađe na teren, sigurno će dati sve od sebe da napravimo dobar rezultat i da možda nakon utakmice protiv Krupe zauzmemo četvrto mjesto, rekao je Filip Erić.

Za susret protiv Krupe trener Jagodić uz već duže odsutnog Jahića i Merzića sutra neće na raspolaganju imati kapitena Ordagića zbog povrede i Subića koji ne igra zbog kartona, a Tandir i Kalezić dosta su rovitiji u odnosu na proteklu utakmicu. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje