Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jagodić: Samo Sloboda na Tušnju može da bude favorit (VIDEO)

Preuzmite sliku

Na stadionu Tušanj danas je održana press konferencija povodom utakmice 6. kola Lige za prvaka BH Telecom Premijer lige u kojoj će se sastati FK Sloboda Tuzla i FK Željezničar.

Prisutnim novinarima su se obratili  Vlado Jagodić, šef stručnog štaba i fudbaler Aleksandar Lazevski.

Jagodić je na početku kazao kako u meču protiv Željezničara u kombinaciji nema Ismara Tandira zbog žutih kartona, povrijeđenog Jahića, a pod znakom pitanja zbog bolova u leđima je i Asim Zec.

Međutim, Jagodić vjeruje da Sloboda u nedjelju može do dobrog rezultata ukoliko svi fudbaleri na terenu budu maksimalno motivisani u što niko ne sumnja.

“Bit će određenih promjena u odnosu na prvih 11 protiv Zrinjskog, ali već nakon današnjeg treninga ću sigurno znati početnu postavu. Široki Brijeg u srijedu nam je pokazao kako treba igrati protiv Željezničara koji koristvi sva moguća sredstva da ostvari svoj zacrtani cilj. Želim da vjerujem kako će u nedjelju sudije vrijednovati ono što ekipe pokažu na terenu” – kazao je trenr FK Sloboda Vlado Jagodić i dodao:

“Na Tušnju protiv Slobode niko ne može da bude favorit. Za razliku od kolege Petrovića ja ću da kažem da ovo nije mala utakmica, ovo je veliki derbi koji je magnet za publiku, a mi pozivamo da dođu u što većem broju i podrže nas” – naglasio je Jagodić.

Aleksandar Lazevski u svojoj izjavi prokomentarisao je pitanje kolege novinara Miroslava Petrovića zašto toliko ima “promaje” u odbrani Slobode.

“Ukoliko želimo imati čvrstu i jaku odbranu koja ne prima golove u tome moramo svi da sudjelujemo od golmana do napadača tako isto stvari stoje i sa postizanjem golova svi moramo da doprinesemo akciji koja će da prethodi pogotku” – istako je Lazevski.

Sa komentarom Lazevskog u potpunosti se složio i šef struke Vlado Jagodić.

Utakmice između Slobode i Željezničara igra se u nedjelju 30. aprila od 17 sati uz direktan prenos u programu Moje TV.

Glavni sudija na utakmici bit će Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva, a posmatrač suđenja je Ognjen Valjić  iz Banja Luke. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje