Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode minimalnim rezultatom poraženi na Grbavici (FOTO)

Preuzmite sliku

Danas su u okviru 20. kola Premijer lige BiH, odigrane ukupno tri utakmice. Fudbaleri Slobode su minimalnim rezultatom poraženi na Grbavici od ekipe Željezničara (1:0).

Početak utakmice na Grbavici obilježila je bolja igra fudbalera Slobode.

Već u 9. minuti susreta, Mijić je sa pet metara savladao je Kjosevskog, ali ga zaustavlja okvir gola. Veliku šansu za domaće imao je Zakarić koji je šutirao sa 12 metara, ali njegov šut odbranio je Muminović.

U 26. minuti susreta nova velika prilika za “Plave”. Zec je ubacio za Ubiparipa, ali ovaj sa pet metara šutira pravo u Muminovića. Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja pa je prvih 45. minuta susreta okončano bez golova.

Drugo poluvrijeme počelo je bez većih uzbuđenja. Željezničar je napadao ali bez konkretne realizacije. Na pogodak se čekalo do 64. minute kada veliku gužvu u kaznenom prostoru Slobode nakon ubacivanja Blagojevića koristi Graovac i pogađa mrežu Muminovića za 1:0.

U nastavku susreta izabranici Slavka Petrovića imali su nekoliko ozbiljnijih napada i pokušaja da poravnaju rezultat na Grbavici ali promjene rezultata nije bilo.

U narednom 21. Kolu fudbaleri Slobode na Tušnju će dočekati ekipu Borca, dok će Željezničar gostovati kod aktuelnog prvaka, ekipe Zrinjskog. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje