Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko: Golovi koje smo primili nemaju veze sa profesionalnim fudbalom

Preuzmite sliku

Nakon poraza fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica u okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo od selekcije Belgije rezultatom 3:4 u izjavi za BHT kapiten Zmajeva Edin Džeko je vidno razočaran kazao kako se ova utakmica nije smijela izgubiti.

“Svi na terenu pružili su svoj maksimum, međutim nikako nismo smjeli da izgubimo ovu utakmicu. Pogledajte samo golove koje smo primili to nema nikakve veze sa profesionalnim fudbalom. Belgija jeste kvalitetna reprezentacija i mi smo im uspjeli napraviti dosta problema i vjerujem da ni oni sami nakon prvog poluvremena nisu očekivali da mogu pobijediti. Teren jeste bio težak ali mi smo se borili i to nam niko ne može da ospori. Ovo da nije žalosno bilo bi smiješno” kazao je tokom razgovora kapiten reprezentacije BiH, Edin Džeko i dodao:

“Ja ne želim ni na koga da uperim prstom jer svi zajedno napadamo i zajedno se branimo ali ponavljam golove koje smo primili nemaju nikakve veze sa profesionalnim fudbalom. Još sam mlad, tu sam idemo dalje” – zaključio je napadač Rome.

Džeko je također kazao kako je neophodno uraditi određene analize i promjene kako bi naš reprezentativni fudbal i dalje napredovao.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje