Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Barcelona traži novo čudo protiv Juventusa, Monaco nadomak polufinala

Preuzmite sliku

Nakon što su sinoć dva madridska tima, Real i Atletico, osigurali plasman u polufinale nogometne Lige prvaka, večeras su na rasporedu još dva uzvratna četvrtfinalna meča.

U Barcelonu dolazi Juventus koji će pokušati sačuvati rezultat iz Torina od 3:0. Bez obzira na veliku prednost ‘stare dame’, Barcelona se ne može unaprijed otpisati.

Katalonci su dokazali da mogu napraviti čudo a to su učinili u osmini finala kada su nakon izgubljene utakmice od PSG-a od 4:0, na Camp Nou napravili senzacionalan preokret i savladali Parižane sa 6:1.

Mnogi stručnjaci smatraju da će to biti susret između najboljeg napada i najčvršće odbrane u evropskom nogomežtu.

S jedne strane Messi, Neymar i Suarez a s druge Chiellini, Bonucci, Dani Alves i Alex Sandro. Tu je i neizostavni golman, ikona Juventusa, vremešni ali ipak sjajni Gianluigi Buffon.

U prvoj utakmici cijeli svijet je vidio pravo lice Juventusa i upoznao Paula Dybalu, fenomenalnog Argentinca, koji je postigao dva lijepa gola u prvom susretu i bio igrač meča.

Trener Barcelone Luis Enrique je uoči večerašnjeg susreta izjavio da njegova ekipa treba pet pogodaka ako želi u nastavak takmičenja.

Istakao je da je svjestan da će ‘stara dama’ imati prilika za postizanje golova, ali da njegova ekipa mora biti efikasna.

– Ne trebamo odigrati savršenu utakmicu, samo moramo biti efikasni, stvoriti prilike, zabiti golove. To možemo na Campu Nou. Trebamo stav, agresiju a navijačima od prve minute dati razlog da nas glasno bodre. Ako se sve to poklopi, PSG se može ponoviti – rekao je trener Katalonaca.

S druge strane trener torinskog tima Max Allegri je prvo obradova navijače, jer je Dybala spreman, nakon povrede u ligaškom susretu protiv Pescare a onda diskretno, ne otkrivajući ništa, dodao da bi moglo biti promjena u sastavu u odnosu na prethodnu utakmicu.

– Bit će taktičkih promjena. Izuzetno poštujemo Barcelonu, moramo biti dobri u napadu i odbrani – rekao je trener Juventusa.

U drugoj utakmici Monaco će dočekati Borussiu Dortmund. ‘Kneževi’ su u Njemačkoj u prvoj utakmici slavili s 3:2, a fenomenalan je bio mladić Kylian Mbappe, kojeg već sada žele dovesti svi evropski giganti.

Bez obzira na prednost Monaca, ovoj utakmici se očekuje atraktivan nogomet i mnogo golova s ozbirom kako su dva tima ranije igrala. Nijemci se sasvim sigurno neće predati, a Monaco ima sjajan napadački potencijal.

Obje utakmice uzvrata četvrtfinala igraju se od 20.45 sati. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,