Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ekipa ‘Plave poliklinike’ osvajač turnira u Loparama, slijedi turnir na domaćem terenu

Preuzmite sliku

Kako smo već ranije pisali Grad Tuzla ovog ljeta ima „službenog“ predstavnika na takmičenjima u 3na3 košarci, takozvanom i sve popularnijem Streetball-u.

Ekipa pod nazivom „Plava poliklinika BT“, sastavljena od bivših Slobodinih igrača: Aleksandra Pejića, Maria Marjanovića, Rusmira Grošića i Saše Džambića, nastupaju pod pokroviteljstvom privatne zdravstvene ustanove „Plava poliklinika“, te pomoći drugih sponzora i prijatelja.

Na nedavno održanom turniru u Loparama ekipa “Plave poliklinike” osvojila je prvo mjesto, dobar rezultat na ovom turniru biće odlična uvertira pred nadolazeći basket turnir Pan 3 na 3 koji će se održati u Tuzli.

Tuzlaci su najprije savladali protivnike BT- F.PC rezultatom 21:06, zatim ekipu  Spartans Živinice 21:18, a nakon toga bolji su bili i od ekipe Fashion 17-10, te ekipe Ugljevika protiv koje su slavili pobjedu 13 – 11.

U četvrtinalnom okršaju Plava Poliklinika BT slavila je pobjedu protiv ekipe Familija rezultatom 21 – 3, u polufinalu bili su bolji od ekipe Proteini Si Bijeljina, te finale izborili pobjedom 16-11.

Finale je odigrano protiv starih rivala Gladijatora iz Ugljevika, a okršaj je pripao ekipi iz Tuzle rezultatom 21- 19.

– U proteklom periodu odigrali smo nekoliko turnira u nizu, prije Lopara osvojili smo treće mjesto u Zavidovićima. Slijedi nam turnir PAN 3 na 3 koji će se održati 5. i 6. augusta na terenu TTC Telex u Tuzli. Ovim putem pozivam sve sportke prijatelje i zaljubljenike uličnog basketa da dođu i da nas podrže. Ovom prilikom zahvaljujem našem generalnom sponzoru “Plavoj poliklinici” što na sam prati i pomaže, kao i svim drugim sponzorima i prijateljima, za Tuzlanski.ba istakao Aleksandar Pejić.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje