Slani špinat kolač savršen je kao međuobrok, ili pak kao prilog uz proteinski dio obroka. Može se konzumirati u toploj, ali i ohlađenoj varijanti. Činjenica je kako sportaši koji konzumiraju veći broj dnevnih obroka iziskuju jelo koji se može pripremiti u većoj količini i kao takvo konzumirati kroz više dnevnih obroka.
Sastojci:
-500 g svježeg špinata
-20 g skute sira
-4 jaja
-2 bjelanca
-1 čajna kašika mljevenog bosiljka
-4 prstohvata soli
-1 prstohvat papra
Priprema:
Skuhajte špinat te ga ocijedite, nasjeckajte na sitno i ostavite da se ohladi.
Štapnim mikserom umiksajte 4 cijela jaja i 2 bjelanjka.
Sve sastojke izmiješajte u kompaktnu smjesu te ulijte u kalup za pečenje koji prethodno obložite papirom za pečenje.
Rernu zagrijte na 180 °C, umetnite posudu za pečenje te pecite 20 min.
Kao što smo već prethodno napomenuli, ovo jelo može biti međuobrok, ali jednako tako i prilog uz proteinski dio obroka.
Kao prilog, slani špinat kolač zaista odgovara uz svaki izvor proteina, a mi osobito preporučujemo da isprobate kombinaciju bijele ribe i slanog špinat kolača. (Index.hr)