Četvrtak, 24. Januar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ovako žive milioneri koji su se obogatili na bitcoinu (FOTO)

Oni su mladi, bogati i slavni milioneri koji su svoje bogatstvo izgradili na kriptovalutama. Posljednjih godina tržište kriptovaluta pratili su usponi i padovi, ali i priče o bogatstvu kojeg su podjedinici zaradili na tržištu.

Neki od njih su milioneri, a neki su na putu da postanu. Oni su većinom muškarci koji u svom bogatstvu uživaju daleko od očiju javnosti.

No, postoje i oni koji svoj luksuzan život rado dijele s brojnim pratiteljima i obožavateljima na Instagramu, piše Business Insider.

Daniel Colosi prvi je put uložio u kriptovalute prošle godine. Na investiciji od 5.000 dolara zaradio je 200.000 tokom samo nekoliko mjeseci.

Želja mu je postati milioner, a predviđa kako će to ostvariti do 2019. godine.

Ovaj bivši građevinski radnik dio je novca već potrošio na putovanje svijetom, a planina živjeti na Tajlandu.

Erik Finman 2011. godine uložio je u kriptovalute 1.000 dolara koje mu je baka poklonila za 12. rođendan. Njegovo bogatstvo sada je vrijedno četiri miliona dolara.

Dogovorio se sa svojim roditeljima ako zaradi prvi milion do svoje 18 godine da neće morati ići na fakultet. Rečeno, učinjeno.

Fakultet nije ni upisao a školovanje je napustio s 15 godina. Novac je uložio u pokretanje savjetodavne firme Botangle.

Eddy Zillan uložio je cijelu svoju ušteđevinu od 12.000 dolara u kriptovalute kada je imao 18 godina. Ušteđevinu je zaradio vodeći treninge tenisa. Samo tri godine nakon ulaganja imao je na računu milion dolara.

Ovaj srednjoškolac pokrenuo je firmu Cryptocurrency Financial i sada druge savjetuje kako zaraditi na kriptovalutama. Na instagramu je poznat kao ‘Vuk s Wall streeta’.

Cameron i Tyler Winklevoss, poznati blizanci koji su optužili Marka Zuckerberga da im je ukrao ideju za Facebook.

Puno ranije nego su kriptovalute postale trend, oni su prepoznali njihove mogućnosti. Oni su tako među prvim milijarderima koji su se obogatili na kriptovalutama.

No ne planiraju unovčiti svoju zaradu. Pokrenuli su i tržište digitalnih valuta Gemini gdje posjetitelji mogu zamijeniti kriptovalutu za tradicionalni novac.

Rowan Hill je napustio svoj posao u rudniku u Australiji s 26 godina i postao ‘penzioner’. Jako bogat penzioner.

Često putuje i bavi se svojim hobijima. (Express.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,