Utorak, 20. Mart 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Šta tip muškarca kojeg birate govori o vama?

Zaljubljen u sebe, uvijek u centru pažnje, uvijek najglasniji, uvijek s potrebom da šarmira. Zašto ga birate: Vjerovatno zato što ste i sami narcisoidni

Htjele to priznati ili ne, svaka od nas ima tip muškarca koji smatra privlačnijim od ostalih tipova muškaraca, a upravo taj izbor govori jako puno o nama. Možda i više nego što bismo htjele…

Narcisoidni tip

Karakteristike: Zaljubljen u sebe, uvijek u centru pažnje, uvijek najglasniji, uvijek s potrebom da šarmira. Jednom kad ga upecaš, otvara se i njegova ružna strana – moraš ga stalno hvaliti, i primati njegovu kritiku koju dijeli na sve strane.

Zašto ga biraš: Vjerovatno zato što si i sama narcisoidna. Znamo, zvuči grozno, ali tako je. Narcisoidni ljudi se često privlače, a jednom kada započnu vezu, ona se pretvara u konstantno natjecanje ko će biti bolji, ljepši, i tko će od drugih dobiti više pažnje.

Emocionalno neraspoloživi tip

Karakteristike: On nije spreman za vezu, ne voli pokazivati osjećaje i nikako mu se ne sviđa planirati budućnost s tobom. Upecati ga ne možeš, jer te uvijek drži na ledu.

Zašto ga biraš: Zato što imaš osjećaj da ne zaslužuješ bolje. Žene koje se stalno pokušavaju boriti sa ovakvim muškarcima nemaju dovoljno samopouzdanja da kažu: “Ja zaslužujem muškarca koji će me obožavati” – i maknu se.

Tip kojeg treba popraviti

Karakteristike: On nije dovoljno dobar za tebe, ali jednom kad završiš s njim, biti će baš savršen. Kad ga upecaš, imaš osjećaj da si započela dobrotvorni projekt.

Zašto ga biraš: Imaš stalnu potrebu popravljati nešto, biti nečiji junak, dokazivati da si dobra osoba. Vjerovatno u tvojoj prošlosti postoji veza zbog koje se osjećaš loše pa se pokušavaš iskupiti za stare grijehe.

Zauzeti tip

Karakteristike: Ima curu, ili još gore – ima ženu. Nećeš ga upecati jer je zauzet, a čak i ako zbog tebe ostavi sve, vrlo ćete vjerovatno brzo prekinuti jer mu više nisi zabranjena.

Zašto ga biraš: Jer nemaš poštovanja prema samoj sebi. Ako imaš obraza biti u vezi s nekim ko već ima drugu vezu, pokazuješ da nemaš poštovanja ni prema drugima. Potajno se vjerovatno nadaš da će ostaviti svoju curu ili ženu, i potajno vjeruješ da ne zaslužuješ bolje od muškarca koji je samo tvoj. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,