Nedjelja, 27. Maj 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Knjige koje bi svako dijete, ali i roditelj trebao pročitati

Svi znamo da je odgajanje djece najodgovorniji posao koji ljudsko biće može imati, a tek kada počnu da postavljaju pitanja …

Zato su u najvećoj online knjižari u BiH, koja se nalazi na adresi Knjiga.ba pripremili za vas nove i zanimljive naslove, iz serijala „kako djeci objasniti…“. Predstavljamo neke od njih …

Christiane Tilly, Anja Offermann – Mama, Mia i perilica u brzoj vrtnji – Kako djeci objasniti granični poremećaj

Mia ponekad ne razumije svoju mamu: stalno telefonira, tužna je i uz sve to samoj sebi zadaje bol!

Što se to događa s mamom?

Što mama može učiniti kako bi joj uskoro bilo bolje – ovo će saznati i Mia. A osim toga će joj se, onako usput, ispuniti jedna velika želja.

Erdmute v. Mosch – Mamino čudovište – Kako djeci objasniti depresiju

Mala djeca mogu puno toga shvatiti, više nego što sama mogu izraziti. Kad se oko njih nešto značajno događa, ona to doživljavaju.

Mala djeca će, pomoću ove priče, moći razumjeti što duševna bolest može prouzročiti. Shvatit će da su promjene ponašanja simptomi bolesti koja se može liječiti strpljenjem i pomoću terapije. Tada će znati da su voljena i u trenucima kada mami ili tati baš i nije dobro.

Anja Freudiger – Torta za balerinu Elu – Kako djeci objasniti anoreksiju

Prva dječja slikovnica koja objašnjava anoreksiju!

Marijina starija sestra Ela u posljednje se vrijeme ponaša sve čudnije: ne želi objedovati sa svojom obitelji, neraspoložena je i povlači se u sebe. Marija se brine za svoju sestru, koja je iz dana u dan sve mršavija… Ova priča o anoreksiji daje (ne samo) mališanima uvid u poremećaj prehrane i pokazuje koliko je važno da se zajednički borimo protiv ove bolesti.

Knjiga puna osjećaja koja želi pobuditi nadu!

Za više interesantnih naslova posjetite našu internet prodavnicu na adresi – knjiga.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje