Subota, 20. Oktobar 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Gordon Ramsay otkrio tri znaka po kojima ćete odmah prepoznati je li restoran dobar ili loš

Gordon Ramsey otkrio je tri znaka po kojima tvrdi da je najlakše prepoznati jeste li u dobrom ili lošem restoranu.

Tokom snimanja serije Kitchen Nightmares, koja je kombinirano doživjela čak 14 sezona, iskusni chef smatra kako je razvio jedinstvenu vještinu – naučio je predvidjeti hoće li pojesti užasan obrok prije nego li uopšte dobije tanjir, piše Fox, čiji novinar ga je uhvatio u Vegasu.

“Jedna stvar koja me uvijek upozori je kad dođete u restoran i odmah dobijete stol. Bilo koji dobar restoran u blizini morao bi biti pun 98 posto. Uđete li u restoran s ulice i odmah dobijete stol, nešto nije sasvim u redu s tim restoranom”, kaže on.

Osim toga, Ramsey kaže kako restoran ne može imati 27 specijaliteta već bi trebao imati jedno ili dva posebna jela dnevno. “Ako ih ima 27, po čemu su posebni?”, pita se.

Treća stvar koju je naveo je “čorba dana”, rekavši kako će loši restorani dva dana zaredom imati isto jelo u toj kategoriji. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,