Četvrtak, 24. Maj 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Doktori porodične medicine širom svijeta danas obilježavaju svoj Dan

Međunarodna organizacija za doktore porodične medicine, priznata od strane Svjetske zdravstvene organizacije, je na sastanku Svjetskog savjeta u Cancunu, u Meksiku, u maju 2010. godine, proglasila 19. maj kao Svjetski dan doktora porodične medicine.

Na ovaj dan otvaraju se mogućnosti da se istakne značajan doprinos porodičnih doktora u pružanju zdravstvene zaštite stanovništvu, kao i da se istakne važnost i uloga doktora porodične medicine u cjelokupnom zdravstvenom sistemu.

Povodom 19. Maja, Svjetskog dana ljekara porodične medicine, Ministar zdravstva Tuzlanskog kantona dr. Bahrudin Hadžiefendić, uputio je čestitku svim ljekarima i ostalim članovima timova porodične medicine.

Ministar se još jednom zahvalio svim zdravstvenim radnicima koji rade u timovima, ističući važnost porodične medicine za funkcionisanje cjelokupnog sistema zdravstvene zaštite, te naglasio važnost projektata informatizacije primarne zdravstvene zaštite, daljeg opremanja i poboljšanja uslova rada u ambulantama porodične medicine sa ciljem olakšavanja rada osoblja, što će omogućiti pružanje kvalitetnijih zdravstvenih usluga građanima.

To je i prilika da se proslavi napredak postignut u segmentu porodične medicine i poseban doprinos porodičnog doktora širom svijeta. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje