Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Direktor BBI banke: Mladi koji bi trebali biti lideri i poduzetnici odlaze iz BiH

Preuzmite sliku

Amer Bukvić, direktor BBI banke, održao je u srijedu predavanje za studente i profesore Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS).

Bukvić je govorio o svom životnom putu s posebnim osvrtom na period obrazovanja, kao i o najbitnijim životnim lekcijama koje je naučio dok je studirao na prestižnim univerzitetima u Maleziji, Japanu i Velikoj Britaniji.

Također se osvrnuo i na važnost poduzetništva te aktuelnu ekonomsku i političku situaciju u Bosni i Hercegovini.

“Mi smo u veoma kritičnoj fazi razumijevanja značaja poduzetništva. Mladi koji bi trebali biti lideri i poduzetnici odlaze iz Bosne i Hercegovine. Kako pronaći lidere kada su dvije trećine stanovništva napustile našu državu u posljednjih 150 godina? Moramo mijenjati mentalitet kako bismo popravili našu situaciju, moramo sjesti s našim komšijama i razgovarati o istim problemima s kojima se svi suočavamo kako bismo zajedno pronašli rješenje. Nama Europska Unija treba samo kako ne bismo pucali jedni na druge”, rekao je Bukvić.

Bukvić je naglasio i važnost IUS-a zbog, kako je rekao, drukčijeg pristupa obrazovanju.

“Veoma nam je bitno da u Sarajevu imamo univerzitet s internacionalnim okruženjem. Mislim da je IUS na dobrom putu i da će u budućnosti biti obrazovni centar regije”, kazao je Bukvić.

Predavanje Amera Bukvića organizovao je Studentski parlament IUS-a u okviru projekta SPIUS Talks. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,