Petak, 27. April 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzla: Podlegla tridesetosmogodišnja žena povrijeđena skalpelom u blizini petlje “Šički Brod”

Tridesetosmogodišnja žena iz mjesta Kiseljak kod Tuzle koja je povrijeđena skalpelom  3. juna u mjestu Bosanska Poljana u blizini petlje „Šički Brod“ na ulazu u Tuzlu podlegla je nakon 13 dana boravka u UKC-u Tuzla.

Pripadnici MUP-a TK, u koordinaciji sa Tužilaštvom, su operativnim radom na terenu, prikupljanjem dokaznih materijala na uviđaju i tokom određenih istražnih radnji, te nakon saslušanja određenog broja svjedoka identificirali osumnjičenog.

Zbog ovog krivičnog djela 6. juna slobode je lišen Miroslav Erdemović iz Tuzle, te je nakon kriminalističke obrade Sektor kriminalističke policije MUP-a TK, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predao Erdemovića u nadležnost Tužilaštva.

Podsjećamo,  Erdemović je osumnjičen da je u prijepodnevnim satima 3. juna 2017. godine u mjestu Bosanska Poljana u blizini petlje „Šički Brod“ na ulazu u Tuzlu, tridesetosmogodišnjoj ženi u blizini magistralnog puta skalpelom nanio duboku reznu povredu na desnoj strani vrata, te u području grudnog koša i lijeve ruke. Tako joj je nanio teške tjelesne povrede opasne po život i ostavio je na toj lokaciji.

Oštećena je bila hospitalizirana u UKC-u Tuzla gdje je i podlegla nakon 13 dana:

“Možemo potvrditi da je pacijentica E.T. preminula jučer oko 13:40 sati. Ona je cijelo vrijeme bila smještena na Odjel intenzivne njege UKC-a Tuzla i bila je u besvjesnom stanju” – kazala je za Tuzlanski.ba glasnogovornica tuzlanskog UKC-a Ersija Aščerić-Mujedinović.

Također, do danas su obavljene određene istražne radnje i vještačenja, te su izdate naredbe i za druga potrebna vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ovaj događaj. Motivi ovog zločina još uvijek javnosti nisu poznati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje