Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ne peče se, lagana i gotova za pola sata: Čokoladna torta sa kruškama

Preuzmite sliku

Popularno

Ovo je torta za poželjeti, ne peče se, lagana je i gotova za pola sata, u kojoj ćete uživati i vi i vaši najdraži.

  • tortakruške
  • Priprema

    Mješavini za kolač dodajte lješnjake, mlijeko, lagano izmiješajte i dodajte otopljeni maslac. Smjesu dobro promiješajte, ravnomjerno rasporedite u kalup za torte. Stavite u frižider oko 20 minuta. Đumbir, limun šećer i šećer prelijte vodom i zagrijte do vrenja. Kuhajte 5 minuta da dobijete sirup. Kruške ogulite, narežite na četvrtine, izvadite im sredinu i stavite u sirup. Nakon 2 minute izvadite i posložite po podlozi od keksa. Na vodenoj kupelji otopite čokoladu. Dok se čokolada malo ohladi pripremite kremu. U hladno mlijeko uspite prašak za kremu. Lagano promiješajte te miješajte mikserom oko 4 minute. U kremu umiješajte otopljenu čokoladu, a zatim kremu prelijte preko kruški. Kolač ohladite u frižideru oko dva sata, a možete i duže. Pospite čokoladnim mrvicama i uživajte.

    Sastojci

    1 Chococake Dolcela

    3 kašikice mlijeka

    60 g maslaca

    30 g mljevenih lješnjaka

    2-3 kruške (400 g)

    1 limun šećer

    2 kašikice narezanog đumbira

    100 ml vode

    50 g šećera

    Za kremu

    500 ml mlijeka

    150 g čokolade (Zenskiportal.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: