Srijeda, 6. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Uginuo je Bobi, najstariji pas na svijetu: Nadživio sve pse u historiji

Preuzmite sliku

Popularno

Najstariji pas na svijetu uginuo je u dobi od 31 godine i 165 dana.

Guinnessov svjetski rekorder Bobi, čistokrvni alentejski pastirski pas, uginuo je u Portugalu. Na društvenim mrežama oglasila se veterinarka koja je brinula o njemu.

“Uprkos tome što je nadživio sve pse u historiji, njegovih 11.478 dana na zemlji nikada neće biti dovoljno za one koji su ga voljeli”, napisala je dr. Karen Becker.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dr. Karen Becker (@drkarenbecker)

Bobi je u februaru postao i najstariji živući pas na svijetu i najstariji pas ikada. Prethodni najstariji pas, koji je uginuo 1939., imao je 29 godina i pet mjeseci. Identitet nasljednika titule najstarijeg živućeg psa na svijetu još nije otkriven, navodi BBC.

  • Bobi je cijeli život živio s porodicom Costa u selu Conqueiros, blizu zapadne obale Portugala. Leonel Costa, koji je tada imao osam godina, i njegova braća tajili su roditeljima da brinu o Bobiju, s obzirom na to da je porodica već imala previše životinja. Nakon što su ga roditelji otkrili, postao je dio porodice .

    Osim 2018. godine kada je hospitaliziran nakon što se iznenada srušio zbog poteškoća s disanjem, Costa je u februaru rekao da je Bobi uživao u relativno mirnom životu i da je tajna njegove dugovječnosti bila u “mirnom okruženju”. Međutim, nedavno je imao problema s hodanjem i pogoršanjem vida.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,