Nedjelja, 16. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slon proplakao od sreće nakon što je oslobođen iz ropstva nakon 50 godina (FOTO)

Preuzmite sliku

Slon Raju je od mame otet prije 50 godina. Svih tih 50 godina, 24 sata dnevno, proveo je u teškim lancima sa šiljcima koji su mu se urezivali u meso. Služio je za prosjačenje. Bio je rob. Nikada nije normalno hodao, imao prijatelje, bio je izgladnjivan…

Dobri ljudi iz Wildlife SOS morali su proći cijelih godinu dana birokracije i sudova kako bi se osigurali da jednom kad ga oslobode pripada njima, legalno i bez mogućih zahtjeva o vraćanju životinje. Slonovi su visokointeligentne i osjećajne životinje i ovakva okrutnost je čisti barbarizam. Bio je prekriven ožiljcima od zlostavljanja i premršav.

Kad su ga noću došli osloboditi, u srcu je znao što rade… suze su mu klizile niz lice, neke zasigurno od boli pri rezanju lanaca, ali svi koji tu bili prisutni znali su da ih razumije. Raju sada živi u ogromnom utočištu za slonove, ima nepregledne ravnice i šume za tumaranje, jamu s vodom za kupanje i pijenje, puno drugih slonovskih prijatelja i obaveznu tortu za 51. rođendan. Jede puno voća i dobre hrane, pa je već dobio 500 kilograma. (Index.hr)

  • slonko-spasen
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,