Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Praščić Hamlet: Ovaj neobični ljubimac je zvijezda na Instagramu (FOTO)

Preuzmite sliku

Popularno

Hamlet_the_piggy ima 266 hiljada sljedbenika, a popularnost raste iz dana u dan. Svojoj vlasnici, koja boluje od epilepsije, uljepšala je i olakšala dane

Ako želite neobičnog kućnog ljubimca, mini praščić idealan je za vas.

Nekada davno, u svojoj vili na jezeru Como, slavni glumac George Clooney udomio je jednog praščića te tako popularizirao ove životinje kao kućne ljubimce.

2015. godine, jedna lijepa i neobična ljudska priča, također je povezana s jednim praščićem, a njeno ime je Hamlet.

Za nju smo saznali, a gdje drugdje, nego putem društvenih mreža, gdje ima svoj profil, a osim što je neuobičajeni kućni ljubimac, svojoj je vlasnici, koja boluje od epilepsije, doslovno spasila život, barem prema njenim tvrdnjama.

“Epilepsija mi je dijagnosticirana na fakultetu. Tjedan dana nakon toga sam se udala, a tada sam imala svega 1-2 napada godišnje. Broj napada se zatim povećao na 8-10 na dan”, započela je svoju priču ponosna vlasnica. S obzirom da je njen suprug alergičan na pse i mačke, poželio joj je nabaviti nešto drugačijeg ljubimca, s kojim će i on moći dijeliti kućanstvo.

I tako je u kuću stigla Hamlet. “Nije me napuštala ni u najgorim danima i uvijek je spremna za igru i maženje”, objasnila je kako joj je Hamlet spasila život. Zbog nje se počela baviti i fotografijom, a rezultat je Instagram profil, prepun preslatkih fotografija malenog praščića.

Hamlet_the_piggy ima 266 hiljada sljedbenika, a njena popularnost raste iz dana u dan.  (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,