Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Fotografija iz beogradskog zoo vrta podijelila javnost

Preuzmite sliku

Snijeg koji je pao u Beogradu donio je mnogo više od dugačkih kolona i saobraćajne gužve. Nažalost, umjesto lijepih i idiličnih scena koje krase glavni grad, Internet je ponovo podijeljen, a razlog je fotografija iz beogradskog zoo vrta.

Vjerovatno ste se odmah pitali – šta bi bilo kome moglo da smeta u zoo vrtu, ali ispostavilo se da i te kako ima. Pošto je snijeg prekrio čitav Beograd, na zvaničnoj Twitter stranici Beo zoo vrta okačili su fotografiju dva geparda koji šetaju po snijegu. Priča vjerovatno ne bi otišla u toliko negativnom smjeru da su na fotki pingvini ili foke, ali ovde se govori o dvije mačke koje inače žive u predjelima u kojima je uvijek toplo.

  • Iako je fotografija postavljena najvjerovatnije kako bi obradovala ljubitelje Zoo vrta, twitteraši su imali mnogo toga da zamjere ovoj ustanovi.

    “Predivno! Lijepo skoro kao lav koji leži na pločicama ili majmuni koji traže način da se ubiju i prekinu doživotnu robiju u tom mučilištu”; “Koji pakao preživljavaju ove jadne životinje… Prirodno stanište im je na +40, a ovdje se drže na robiji na minusu…”; “A iznad na kalemegdanskoj terasi piče žurke cijelu noć” – samo su neki od komentara koji su ispratili fotografiju.

    Gepardi su ugrožena vrsta iz porodice mačaka i najbrže kopnene životinje, mada teško da to može doći do izražaja u krugovima Zoo vrta. Inače naseljavaju veći dio Afrike, kao i mali dio jugozapadne Azije, tačnije Irana. (DDL)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,