Četvrtak, 1. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Dirljiv snimak hobotnice u potrazi za pažnjom i ljubavi razniježit će i najhladnija srca

Preuzmite sliku

Zbog otvaranja prve komercijalne farme hobotnica, koja bi se uskoro trebala otvoriti u Španiji, uključila se i organizacija Toronto Pig Save. Oni su na Facebooku objavili dirljivu snimku hobotnice koja djeluje vrlo pitomo i koja bi se htjela maziti.

Borba za prava slatkih hobotnica

“Ova malena je željela izaći ispod kamena kako bi se mazila, što je i napravila. Treba biti suosjećajan prema svim životinjama, zato, pomozite nam da zaustavimo otvaranje prve farme hobotnica. Plan je da se na njoj svake godine usmrti milion ovih životinja”, napisali su ispod snimka.

Na snimci se vidi maleno stvorenje kojem očigledno fali ljubavi i pažnje pa se odlučilo maziti. Međutim, ovakva pojava nije čudna jer ovu vrstu hobotnice stručnjaci svrstavaju među najrazvijenije i najinteligentnije beskičmenjake, prenosi net.hr.

Navodno te vrste odlično pamte, a to omogućuje da, između ostalog, uspješno savladavaju prepreke labirinta ili slažu puzzle.

Naime, neke od ovih vrsta hobotnica snimljene su kako se međusobno maze, a očigledno im nije strano ni dozvoliti ljudima da im iskažu malo nježnosti.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,