Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ustanova za starija lica ‘Hotel Ahmedić’: Ugodna i bezbrižna starost u sigurnim rukama stručnog osoblja

Preuzmite sliku

Ako vašim voljenim roditeljima, djedovima i majkama, želite ugodnu i bezbrižnu starost, ali nemate dovoljno vremena da im posvetite svu pažnju i pomoć koja im je potrebna, onda ih prepustite u sigurne ruke stručnog osoblja Privatne ustanove za starija lica – Hotel Ahmedić.

Stručno medicinsko i njegovateljsko osoblje 24h pruža njegu i brigu korisnicima uz puno ljubavi i empatije prema svakom korisniku.

Strogo se vodi računa o higijeni kako prostora tako i samih korisnika, pa s tim u vezi navode da su jedina ustanova ovog tipa na području Federacije BiH koja u periodu od početka COVID pandemije do danas nije imala niti jednog pozitivnog korisnika ali ni uposlenika. Strogo se poštuju pravila, pa uposlenici, u radu sa korisnicima, cijelo vrijeme nose maske.

 • Privatna ustanova Ekskluzivni Dom za starija lica – Hotel Ahmedić nalazi se u Lukavcu u blizini Tuzle i nudi sljedeće usluge, već četiri godine svoga postojanja:

  – Smještaj u dvokrevetnim, trokrevetnim i četverokrevetnim sobama (svaka soba ima svoje kupatilo, tv, klimu, wi-fi)

  – Smještaj za pokretne, polupokretne i nepokretne osobe;

  – smještaj i brigu za osobe sa demencijom i Alzheimerom;

  – smještaj i brigu za osobe poslije operativnih zahvata, moždanih udara i sl.;

  – smještaj za osobe sa slomljenim kukom, karlicom i sl.;

  – smještaj i brigu za osobe koje se hrane putem sonde, imaju kanilu ili stomu;

  – preveniranje i tretiranje dekubitalnih rana.

  – Nudimo dugoročni, kratkoročni i privremeni boravak za korisnike.

  PU Ekskluzivni dom za starija lica – Hotel Ahmedić pruža i mogućnost HITNOG smještaja. U slučaju potrebe hitnog smještaja, realizacija je dostupna svakodnevno, uz prethodnu najavu od minimalno 30 minuta, bez obzira na zdravstveno stanje i fizičku pokretljivost osobe.

 • Usluge zdravstvene zaštite – ljekar opšte porodične medicine, ljekar neuropsihijatar, ljekar fizijatar.

  – Zdravstvena njega 24/7;

  – Fizikalna terapija;

  – Radno-okupaciona terapija;

  – Muziko-terapija;

  – psihosocijalni tretman.

  U PU Ekskluzivni dom za starija lica Hotel Ahmedić moguće je organizovati sve vrste labaratorijskih pretraga uz adekvatne upute ljekara. Medicinsko osoblje će uzeti ordinirane uzorke te ih dostaviti u labaratorij. Nalazi zatraženih pretraga dostavljaju se ustanovi u roku od 8h. Labaratorijske usluge vrše se u saradnji sa labaratorijama Eso – lab i Osteomedic Lukavac.

 • * OBEZBJEĐEN PREVOZ SANITETSKIM VOZILOM SVIH NAŠIH KORISNIKA

  Zdrava ishrana prilagođena potrebama korisnika bazirana na 3+1 (omogućena i dijabetična dijeta).

  “Moramo naglasiti, da svi naši uposlenici (pored toga što imaju diplome, licence, certifikate za uslugu koju pružaju našim korisnicima), su uredno prijavljeni, imaju redovne plate, za naše usluge smještaja naši korisnici dobijaju orginalne fiskalne račune, kontrolu uzoraka hrane koja se pravi našim korisnicima i uposlenicima, te dezinfekciju cijelog objekta vrši firma Multi Lab iz Tuzle, cijeli objekat je pod video nadzorom i opremljen je potrebnom opremom (npr.protiv požarni aparati i sl.)”, navode iz PU Ekskluzivnog doma za starija lica – Hotel Ahmedić.

  Svjesni današnje konkurencije, mi i dalje vjerujemo da samo kvalitetno pružena usluga može biti dobra usluga!! Zato mi vjerujemo u kvalitet naše njege i brige, te otpočetka naše priče naš slogan jeste: “Njega i briga za starije osobe dostojna čovjeka”.

  Redovne aktivnosti možete pratiti putem Facebook stranice OVDJE.

  Više informacija možete saznati putem zvanične Web stranice: www.hotelahmedic.ba

  Kontakt informacije na telefon:

  +387 61 683 939 (može i Viber ili WhatsApp)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje