Nedjelja, 4. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zračna luka uvela lažne letove, odmah se prijavilo više od 7000 ljudi

Preuzmite sliku

Tajvanska zračna luka Songshan nedavno je pokrenula jedinstvenu uslugu lažnog leta koja pruža putnicima kojima fale putovanja priliku da prođu kroz postupke prijave i ukrcavanja na avion a da zapravo ne lete nigdje.

Otkako je Tajvan sredinom marta zatvorio svoje granice, putnici su bili prisiljeni prisjećati se svojih prošlih avantura u stranim zemljama i maštati u novim putovanjima, ali 2. jula zračna luka Songshan u Taipeiju uvela je izvanrednu uslugu koja ljudima pruža potpuno iskustvo aerodroma bez stvarnog uzlijetanja.

Nova lažna usluga leta uključuje sigurnosne provjere u zračnoj luci, provjeru pasoša, postupak potpune prijave, kao i ukrcavanje u avion Airbus A330. Kabinsko osoblje daje putnicima uobičajene upute, kao i neke koje se odnose na pandemiju koronavirusa te poslužuje grickalice i kafu prije nego što putnike pripreme za lažno slijetanje.

Zračna luka je prvo objavila da planira uvesti lažnu uslugu letova početkom juna, pozivajući one koji su spremni iskusiti je da se registriraju. Vrlo brzo prijavilo se više od 7000 ljudi, od kojih je odabrano 180 njih za prve tri ture.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 謝丹慈 (@0615dan)

“Zaista želim napustiti zemlju, ali zbog pandemije puno letova ne prometuje”, rekao je jedan lažni putnik.

“Nadam se da će pandemija uskoro završiti da možemo zbilja odletjeti negdje”, dodala je jedna žena. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,