Subota, 16. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Žena napravila mužu kafanu u dvorištu porodične kuće da ne mora ići u drugu

Preuzmite sliku

Davno je rečeno “ako ne možete pobijediti neprijatelja – pridružite mu se” tako je i u ljubavi.

Paul Tapper, inženjer iz Newton Abbota u Velikoj Britaniji oduvijek je obožavao odlaziti u lokalni pub, ali njegova supruga Jayne (48) smatrala je da tamo provodi previše vremena pa mu je pub izgradila u dvorištu porodične kuće. Nazvala ga je ‘ The Doghouse Inn’, piše Mirror.

Ova majka troje djece i medicinska sestra po struci, osim što voli vidjeti supruga bliže kući, kaže da će u vlastitom pubu organizovati i zabave za prijatelje i porodicu. Moj suprug Paul je oduvijek volio svako malo skočiti u lokalni pub i nikako ga nisam mogla zadržati kod kuće, prenosi Tuzlanski.ba.

 • I tako, razmišljala sam i došla do ideje sagraditi vlastiti u dvorištu. Kada me pitaju gdje mi je suprug, kažem im ‘u kućici za pse’ (doghouse) – ispričala je. Otkrila je i koliko  je to koštalo – Najskuplje je bilo izravnati dvorište i to je koštalo 15.000 funti (oko 44.870 maraka), a početna gradnja kabine došla je oko 2700 funti (oko 6.325 maraka).

 • Što se tiče uređenja, pokušala sam to napraviti što jeftinije koristeći se društvenim mrežama i preprodavačima – rekla je i dodala kako nije mogla odoljeti pa je nabavila i crkvenu klupu za sjedenje te igricu svemirskih napadača za još 650 funti (oko 1.500 maraka), kako bi pub izgledao autentično.

 • Vlastitim pubom nije oduševljen samo Jaynin suprug već i djeca – Tom (31), Lorren (24) i Jack (26), koji kažu da će dugoročno uštedjeti novac na alkoholu jer će se družiti u vlastitom pubu. – I Paul će dovoditi svoje društvo.

  Čini se da ćemo uvijek biti zauzeti – rekla je Jayne i dodala da i dalje sitnicama ukrašava pub, kada naiđe na nešto zgodno.

  – Volim boraviti tamo i s veseljem bih mnoge noći provodila u našem pubu – zaključila je, prenosi Tuzlanski.ba.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,