Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zbog kršenja izolacije morali 500 puta napisati da im je žao

Preuzmite sliku

Indijski su policajci na neuobičajen način odlučili kazniti grupu stranih turista u toj zemlji, nakon što su prekršili odredbu o zabrani kretanja u gradu Rishikeshu. 

Desetero stranih turista iz Izraela, Meksika, Australije i Austrije zatečeno je u šetnji tim indijskim gradom, čime su prekršili službenu odredbu kojom je kretanje dopušteno samo u nužnim situacijama, poput odlaska do trgovine s namirnicama ili do apoteke.

Policija ih je odlučila kazniti na neuobičajen način, zatraživši od svih desetero da 500 puta napišu ‘Izvinjavam se’, a to su radili pod budnim okom čuvara reda.

Lokalni policajac Vinod Sharma je pojasnio da je svaki od turista morao 500 puta napisati rečenicu: ‘Nisam se pridržavao pravila izolacije, zbog čega mi je jako žao’.

U ovome dijelu Indije trenutno boravi više od 700 stranih turista iz SAD-a, Australije, Meksika i Izraela. Oni su u proteklim danima kršili mjere zabrane kretanja, stoji u izvještaju mjesne policije, koja je turistima odredila neobičnu kaznu da bi ih naučila kako to ne smiju raditi.

 • Sharma je kazao da će policija osoblju hotela dati pravilnik po kojem ih strani gosti smiju napuštati isključivo u pratnji lokalnih pratitelja, a hotelijeri i ugostitelji koji ne budu poštovali odredbe bit će novčano kažnjeni.

  Indijska policija se domislila još nekim neobičnim metodama kojima lokalno stanovništvo želi potaknuti na ostanak u domovima usred pandemije koronavirusa. Jedna od njih je nošenje kaciga u obliku korona virusa.

  Rishikesh je grad u podnožju Himalaja na sjeveru zemlje, poznat i kao Yoga centar svijeta i vjerovatno najslavnije duhovno odredište u Indiji. Ondje su 1968. godine duhovni mir tražili i čuveni Beatlesi.

  U nedjelju je u Indiji registrirano 8.300 slučajeva zaraze korona virusom i 273 smrtna slučaja. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , ,