Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zahvaljujući hit pjesmi Baby Shark, ova dvogodišnjakinja zna kako spasiti život (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nekadašnji tehničar i vozač hitne pomoći Chris Pietroforte naučio je svoju dvogodišnju kćer kako nekome spasiti život, a u tome mu je pomogla popularna dječja pjesmica Baby Shark.

Naime, malena Saige je pravi dokaz da nikada nije prerano za svladavanje postupka reanimacije srca. Ona je to uspjela u dobi od dvije godine, a njen tata snimkom se sada pohvalio na Facebooku.

“Ako ova predivna dvogodišnjakinja može naučiti pravilno izvoditi masažu srca i dati umjetno disanje, što vas sprječava??” napisao je Pietroforte.

U isječku djevojčica sluša instrukcije i izvodi postupak reanimacije te uopće ne treba tatine detaljnije upute.

“Svaka pjesma s ritmom od 100 do 120 pritisaka na prsa u 60 sekundi može vam pomoći da postupak lakše svladate, a Baby Shark se u to savršeno uklapa”, pojasnio je ponosni otac za Inside Edition.

Saige sada tati pomaže naučiti druge kako nekome spasiti život te demonstrira cijeli postupak.

“Cilj mi je educirati što je moguće veći broj ljudi. Što više ljudi nauči postupak, društvo će biti sigurnije”, dodao je.

  • Osim pjesme Baby Shark, postoji još puno njih koje djeca i roditelji mogu slušati kako bi pravilno izveli masažu srca. Štoviše, Prezbiterijanska bolnica u New Yorku je objavila Spotify listu na kojoj se nalazi čak 40 pjesama čiji ritam odgovara onom koji treba održavati pri masaži srca.

    Ideja, naravno, nije da slušate pjesme dok nekoga reanimirate, već da upamtite taktove određene pjesme i u slučaju nužde pratite ritam.

    Na listi se nalaze hitovi poput Heartbreaker Mariah Carey, Quit Playing Games (With My Heart) Backstreet Boysa te I Will Survive Glorije Gaynor(Index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje