Četvrtak, 29. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Za 920 kilometara 60 eura benzina: Pilot i Mrva s fićom iz Visokog do Minhena (FOTO)

Preuzmite sliku

Almir Lemeš – Pilot i Nihad Hasić – Mrva iz Gračanice kod Visokog jedini su iz Bosne i Hercegovine učesnici 5. skupa ljubitelja fića u Minhenu. 

Za ovaj podvig dvojici Visočana trebalo je 60 eura za benzin od Visokog do Minhena, a kada su stigli na ovo okupljanje zaljubljenika u fiće dočekali su ih i predstavnici Konzulata BiH.

 • pilot-mrva-fico
 • Vlasnik fiće koji je iz BiH stigao do Minhena je Almir Lemeš, inače autoprevoznik i, kako kažu u Gračanici, “majstor za svašta”.

  Fiću kojim je zajedno s Nihadom Hasićem stigao u Minhen je u devastiranom stanju pronašao u Varešu i to s originalnom fabričkom bojom. Tokom cijele zime majstor Mustafa Handžić, radeći limarske poslove, pripremao je ovog fiću za 5. skup fića u Njemačkoj.

 • 001
 • Lemešov prvi komšija i prijatelj iz djetinjstva Nihad Hasić također je majstor koji ima vlastitu radionicu za popravak kamiona i bagera.

  Njih dvojica zajedno su prešli 920 kilometara, nisu slušali prijedloge prijatelja da svog fiću do Minhena prebace nekom prikolicom pa da se pridruže ostalim ljubiteljima ovog malog četverotočkaša, kao što to inače radi većina učesnika.

 • pilot,-mrva-5
 • Inače, na ovom petom skupu ljubitelja fića je 60 automobila iz bivše Jugoslavije, ali je samo jedan iz Bosne i Hercegovine. (federalna.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,